19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zahuktale se pripreme za ovogodišnje Podravske motive
Z

Ne propustite

Nakon odlične promocije Podravskih motiva i Renesansnog festivala na Markovom sajmu i Viteškom turniru u Sv. Heleni, Turistička zajednica grada Koprivnice fokusirala se na pripreme za ovogodišnji, 17. po redu sajam naive, starih zanata, folklora i kulinarstva. Podravski motivi održat će se od 1. do 3. srpnja, a aktivno sudjelovanje najavljuje više od 500 sudionika. Prednjače slikari i kipari i to kako oni koji se bave naivom i kojima će tradicionalno pripasti središnji gradski trg, tako i drugi likovni umjetnici koji će se prezentirati u Svilarskoj ulici. Uz djela slikara koji će stvarati na otvorenom, posjetitelji Podravskih motiva moći će fenomen podravske naive upoznati i u galerijskim prostorima Koprivnice i Hlebina u kojima je naglasak na izložbu slika pijevaca u vlasništvu Podravke.

Sajam starih zanata uz već poznate domaće obrtnike koji vjerno čuvaju tradiciju starih podravskih majstora, predstavit će i atraktivne goste iz Međimurja i Slovenije.

Iz bogatog sadržaja folkora i tradicijskih običaja valja izdvojiti prikaz vršidbe žita, izrade štruklji od jabuka, te nastupe skupina iz Mađarske i Slovenije.

Zahvaljujući Podravki i njenim partnerima iz Hrvatskog kuharskog saveza ovogodišnji Podravski motivi imat će i zanimljiv kulinarski program. Popularni jeger spravljat će se na nekoliko načina, maxi palačinka bit će dulja no ikada, a vješte ruke promotora i kuhara pripremit će i posebnu atrakciju od muffinsa koja će biti predstavljena u sklopu izložbe kolača u nedjelju 3. srpnja u gradskom parku.

S obzirom da je Lino kutak prošle godine plijenio veliku pažnju djece, ove će godine on biti još bogatiji, a najmlađi posjetitelji Podravskih motiva moći će uz igru, zabavu i druženje s Lino medjvedićem pokazati i svoju kreativnost i sklonost prema likovnom izražavanju. Roditelji će se istovremeno moći družiti uz Studenac i Kutjevo u gemišt kutku.

Organizacijski odbor Podravskih motiva ovih dana utvrđuje i konačni raspored događanja i nastupa glazbenika. Za sada je poznato da će se ceremonija svečanog otvaranja na kojoj će gradonačelnik Zvonimir Mršić predati ključeve grada doajenima naive, održati u petak 1. srpnja s početkom u 20,30.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×