Snaga pomoći 2

Zahvaljujući projektu Zaželi, za starije i one u nepovoljnom položaju, brinut će 25 žena

Kroz projekt se planira zaposliti 25 žena i pružiti podrška za 150 do 250 korisnika.

14:08h
0
Foto: djurdjevac.hr

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je financiranje projekta Snaga pomoći 2 u sklopu programa Zaželi-program zapošljavanja žena-faza II.

Odluka o financiranju korak je do potpisivanja ugovora, time i početka novog europskog projekta, četvrtog po redu kojeg provodi udruga Mali princ.

Projekt Snaga pomoći 2 prijavljen je u suradnji s Gradom Đurđevcom, a cilj je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na ruralna područja Đurđevca. Tako će se omogućiti pomoć i podrška osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju.

– Vrlo smo sretni što je upravo u ovo predblagdansko vrijeme stigla odluka o financiranju projekta te nas uskoro očekuje i potpis ugovora – rekla je predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan.

Kroz projekt planira se zaposliti 25 žena i pružiti podrška za 150 do 250 korisnika.

U program će se uključivati stariji i nemoćni sugrađani te osobe s invaliditetom kojima je potrebna pomoć i potpora kod obavljanja svakodnevnih aktivnosti kao što je nabavka lijekova, čišćenje, odlazak k liječniku i osobna higijene…, kojima će žene zaposlene u projektu pružati takvu vrstu potpore s ciljem sprječavanja prerane institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života.

Djelatnice će također biti zadužene  za organiziranje prehrane, obavljanje kućnih poslova i uređenje okućnice, za pružanje psihosocijalne podrške te posredovanje u ostvarivanju različitih prava.

– Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Već godinama surađujemo s Centrom za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Đurđevac na ovakvim socijalnim projektima i tako pokušavamo poboljšati standard života ne samo u gradu već i u našim prigradskim naseljima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ukupna vrijednost je 2.321.637,50 kuna, a financiran je u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri na projektu su Grad Đurđevac, Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Križevci.

 

 

 

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW