24.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nove prilike

Zajedno će biti jači, ludbreškoj turističkoj zajednici pripaja se općina sa šest naselja i 6145 stanovnika
Z

Općina Trnovec Bartolovečki obiluje prirodnim i kulturnim dobrima, turističkim resursima, arheološkim nalazištima, vodenim površinama i šumama posebne namjene

Ne propustite

Turistička zajednica područja Centar svijeta djelovat će i provoditi svoje programe na još širem području i to onom Općine Trnovec Bartolovečki. Odluku o priključivanju donijelo je ovih dana Turističko vijeće ludbreške TZ.

Općina Trnovec Bartolovečki na istoku graniči s Općinom Martijanec, a na jugu s Općinom Jalžabet. Prostire se na 38,74 km2, sastoji se od šest naselja Bartolovec, Šemovec, Štefanec, Trnovec, Zamlaka te Žabnik i ima 6145 stanovnika. Obiluje prirodnim i kulturnim dobrima, turističkim resursima, arheološkim nalazištima, vodenim površinama i šumama posebne namjene.

– Kombiniranjem postojećih resursa turističke zajednice s resursima Općine Trnovec Bartolovečki dolazimo do mogućnosti regionalnog objedinjavanja segmentiranih turističkih resursa te spajanja cijelog područja u jedan regionalni turistički proizvod koji se može sastojati od više čimbenika, primjerice vodenog turizma, outdoor turizma, kulturnog turizma, turizma temeljenog na prirodnim dobrima – kaže gradonačelnik Ludbrega, ujedno i predsjednik TZP Centar svijeta, Dubravko Bilić.

Uz kombinaciju i usmjeravanje objedinjenih turističkih kapaciteta, daljnji razvoj cijelog područja Turističke zajednice, a i Općine Trnovec Bartolovečki, planira se kroz različite djelatnosti, a jedna od njih je zajednički razvoj i prijava projekata za dodjelu bespovratnih sredstava. U provedbi projekta razvijat će se rekreacijske i turističke aktivnosti koje obuhvaćaju trail trčanje, hodanje, kampiranje, biciklističke ture, kajakarenje te ostale outdoor aktivnosti.

Postojeća Turistička zajednica područja Centar svijeta tako će djelovati na još jednom teritoriju uz područje Grada Ludbrega, Općine Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Mali Bukovec i Jalžabet.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

2010. godine

ePODRAVINA FLASHBACK Kako se samo partijalo na Krnya’s Birthday Party u Latino baru

Kako se samo partijalo u križevačkom Latino baru na rođendanskom partiju DJ Krnye. Bilo je to 2010. godine, a Krnya...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×