MUZEJ GRADA ĐURĐEVCA

Zaljubljenima pripremili pravi ugođaj, šumu ukrašenu srcima i kutak za fotografiranje

Dođite u Đurđevac i stvorite lijepe uspomene s voljenom vam osobom.

09:43h
0
P

Muzej Grada Đurđevca pridružuje se obilježavanju Valentinova – dana zaljubljenih, te je tim povodom svojim posjetiteljima pripremio lijep ugođaj u veži utvrde Stari grad. Zakoračivši u utvrdu, posjetitelji ulaze u šumu zaljubljenih ukrašenu brojnim srcima, a pripremljen je i kutak za fotografiranje gdje svi mogu napraviti uspomenu koja će ih podsjećati na Valentinovo u Đurđevcu.

Ovo je prilika da se podsjetimo tko je Sveti Valentin. On je bio svećenik i mučenik iz 3. stoljeća, a običaj da se on smatra zaštitnikom zaljubljenih dolazi od toga što se 14. veljače slavi njegov dan. Legende kažu da je Valentin pogubljen zbog toga što je prkosio zakonu cara Klaudija koji je odlučio da se mladi muškarci ne smiju ženiti već služiti isključivo vojsci. Valentin je stoga u tajnosti održavao vjenčanja zaljubljenih parova sve dok ga vlasti nisu pronašle i pogubile.

Muzej Grada Đurđevac vas ovim putem poziva da vikend zaljubljenih provedete u posjetu Đurđevcu, utvrdi Stari grad i stalnom postavu muzeja, odnosno Donaciji Ivana Lackovića Croate, Interpretacijskom centru Picokijade i izložbi Ivana Lackovića Croate povodom devedesete godišnjice umjetnikova rođenja.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW