20.4 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zamjenica koprivničke gradonačelnice Melita Samoborec postala zaposlenica gradske uprave
Z

Ne propustite

Melita Samoborec od prvoga prosinca obnaša dužnost zamjenice koprivničke gradonačelnice u profesionalnom statusu. Kako je Grad Koprivnica odlukom Gradskog vijeća od srijede preuzeo od tvrtke Media uni osnivačka prava nad Sveučilištem Sjever, Melita Samoborec bi kao zaposlenica Sveučilišta i koprivnička dogradonačelnica bila u sukobu interesa.

Stoga je prekinula radni odnos u Sveučilištu Sjever, gdje radi kao nastavnica, te 28. studenoga dostavila u gradsku upravu obavijest da će dužnost zamjenice gradonačelnice obnašati u profesionalnom statusu. Gradska uprava nije izvijestila javnost o povećanju broja zaposlenika, ali ni nova zaposlenica, HNS-ova dogradonačelnica Melita Samoborec, nije izvijestila javnost o promjeni svog statusa.

Evo što je izjavila u Dravi info:

– Pa gledajte, ja sam 28. studenoga dala zahtjev za prelazak na profesionalno obnašanje dužnosti. Sve je u skladu sa zakonom. Pet dana je proteklo od toga. Nigdje u zakonu ne stoji da sam dužna tu informaciju objaviti bilo na web stranici grada bilo negdje drugdje, a sve je provedeno prema zakonskoj proceduri.

Za pretpostaviti je da će Samoborec biti zaposlenica grada sve dok država ne preuzme osnivačka prava nad Sveučilištem Sjever i tako prestane mogućnost sukoba interesa Melite Samoborec. Inače, njen profesionalni angažman u Gradskoj upravi građane Koprivnice mjesečno košta nešto više od 28.000 kuna (brutto).

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×