5.1 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zamjenik župana Darko Sobota dao podršku umirovljenicima
Z

Ne propustite

U ugostiteljskom objektu Zlatan u Koprivnici u utorak, 20. travnja, održana je sjednica izvršne skupštine Zajednice udruga umirovljenika Koprivničko-križevačke županije. Osim o izvješću o radu za 2009. godinu i planu rada za 2010. godinu, umirovljenici su raspravljali o aktualnim temama i problematici koja muči ovu populacijsku skupinu.

Savez udruga umirovljenika, prema riječima njegovog predsjednika Ivana Matošina, ima 8.000 članova i usprkos tome stalno radi na proširivanju i uključivanju novih umirovljenika u svoj rad.

 – Težak materijalni status uzrokovan je povećanjem životnih troškova, ali uz veliku pomoć institucija i socijalne programe omogućeno je provođenje aktivnosti vezanih uz športske aktivnosti, pomoć u kući i organizaciju susreta umirovljenika na regionalnoj razini. – kazao je Matošin.

Umirovljenicima se obratio i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota. Pohvalio je njihov dosadašnji rad i čestitao na brojnim aktivnostima koje su uspješno organizirali u 2009. godini. Dotaknuo se i aktualne gospodarske situacije koja zahtijeva racionalno i štedljivo ponašanje svih. Izvijestio je članove skupštine o sastanku koji je održao sa predsjednikom ŽO HSU-a Slavkom Konficom i njegovim suradnicima, te kazao da se (unatoč tome što trenutno u proračunu nema osiguranih sredstava) radi na pronalasku modela financiranja izgradnje depandanse doma za umirovljenike u Đurđevcu. Obećao je da će se nastaviti traženje izvora financiranja, misleći prvenstveno na raspoloživa sredstva iz fondova Europske unije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×