24 C
Koprivnica
Utorak, 25. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Knjižnica Fran Galović

Zanimljiva gostovanja na još jednom izdanju TEDxKoprivnicaLibrary, dolazi šest fascinantnih govornika koji će vas inspirirati
Z

TEDxKoprivnicaLibrary ove godine donosi čak šest govornika iz različitih područja stručnosti i obrazovanja, koji će podijeliti svoje jedinstvene i inspirativne priče

Ne propustite

U subotu 28. listopada točno u 18 sati Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica ponovno postaje središte inspiracije.

TEDxKoprivnicaLibrary ove godine donosi čak šest govornika iz različitih područja stručnosti i obrazovanja, koji će podijeliti svoje jedinstvene i inspirativne priče. Očekujte da će vas ovi sjajni govornici potaknuti na razmišljanje i nadahnuti novim idejama koje su vrijedne širenja.

Andrew Lee Miller, iskusni je marketinški stručnjak iz Silicijske doline, čije impresivne uspjehe možemo mjeriti u stotinama milijuna dolara. Autor, govornik i istinski digitalni nomad čija je nevjerojatna karijera obilježila posljednja dva desetljeća proputovao je i živio u više od 70 zemalja širom svijeta. Na TEDxKoprivnicaLibrary Andrew predstavlja svoje poimanje putovanja koje za njega nije tek obična aktivnost; on ga doživljava kao sredstvo radikalne transformacije.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Marija Ott Franolić nezavisna je književna kritičarka i teoretičarka čiji se teorijski rad usmjerava prema dubokom razmatranju veza između čitanja, mišljenja i empatije. U svom nadolazećem nastupu na TEDxKoprivnicaLibrary, Marija će podijeliti svoju strast o važnosti pronalaženja zadovoljstva u tekstu. Njezin je glavni cilj potaknuti ljude da čitaju ne zato što moraju, već zato što žele.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Tomislav Strgar, voditelj AI odjela u TIS Grupi, s bogatih 15 godina iskustva u ICT sektoru na različitim pozicijama, nudi fascinantan uvid u svoju profesionalnu putanju. Od 2019. godine, istražuje područje umjetne inteligencije te je aktivno uključen u pripremu timova i vođenje AI projekata. Na ovogodišnjem TEDxKoprivnicaLibraryu Tomislav predstavlja cjelokupan životni slijed razvoja “Sustava umjetne inteligencije za rano otkrivanje potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta”, s naglaskom na medicinski aspekt projekta i njegov doprinos društvu u cjelini.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Doc. dr. sc. Bruce Yerkovich znanstvenik je s impresivnim akademskim i poduzetničkim putem. Autor je mnogobrojnih znanstvenih radova, recenzija i knjiga te gostuje kao predavač na sveučilištima, institutima i centrima diljem svijeta. Njegov ranč na Velebitu, Linden Tree Retreat & Ranch, prepoznat je 2022. godine kao jedno od 20 mjesta na svijetu koje treba posjetiti s obitelji prema vodećim britanskim dnevnim novinama, „The Telegraph“. Na TEDxKoprivnicaLibraryu nudi inspirativnu perspektivu o tome kako intenzivno živjeti i iskoristiti svoj život na najbolji način, bez čekanja na sutra, bolja vremena ili potresne događaje koji nas prisiljavaju da se zamislimo.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Dinka Juričić, za sebe kaže da je oldtajmerica iz sredine prošloga stoljeća, no njezin život nikada nije prestao biti uzbudljiv i inspirativan. Nevjerojatno je vitalna i radoznala, obožava okupljati ljude, povezivati ih i organizirati velika događanja. Na TEDxKoprivnicaLibraryu Dinka predstavlja inspirativne priče petorice oldtajmera koji su se poput nje odlučili odbaciti stereotipe koje nosi starost. Kako Dinka kaže njihovi su životi potaman i ispunjeni radošću, a svaki dan predstavlja novu avanturu. Uzor su svima nama da slijedimo svoje strasti i nikada ne prestanemo sanjariti.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Ana Jembrek vrsna je operna pjevačica čije putovanje u svijet glazbe obiluje začudnim mjestima i pričama. Na TEDxKoprivnicaLibraryu hrabro dijeli svoju osobnu priču dijagnoze autizma u 37 godini te govori o iskustvu kako je cijeli svoj život osjećala da je drugačija, tražila prave odgovore, suočavala se s izazovima skrivanja i maskiranja svoje prave prirode, i na kraju pronašla snagu u svojoj najdubljoj strasti – knjigama. Ana pokazuje kako strast prema čitanju može biti most prema dubokom razumijevanju i prihvaćanju svoje autentičnosti te naglašava važnost pronalaska ispravnih odgovora.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica

Kao i uvijek besplatne ulaznice bit će dostupne od ponedjeljka 23. listopada u Odjelu za odrasle Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica.

Da bi ova konferencija bila besplatna i sadržajna zaslužni su brojni partneri koji nas već godinama prate: Veleposlansto SAD-a u Hrvatskoj, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Koprivnica, Inducta, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Etnokaj, Turistička zajednica grada Koprivnice, Touche, Carlsberg, Meseco, Sana delikatese i Grošek.

Ovaj događaj medijski pokriva Epodravina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Imitiranje prirode

FOTO/VIDEO Dragicu permakultura vodi u sađenju vrta: Biljke štite jedna drugu, a imam i trik za puževe

Znate li što je permakultura? Dragica Strmečki iz Koprivnice sa sestrom Josipom ove je godine po prvi put posadila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×