6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ĐURĐEVAC

Zanimljivo predavanje u Đurđevcu dat će odgovore na brojna pitanja o digitalnoj eri
Z

Predavanje će dati i odgovore na pitanja je li TikTok samo zabava, zašto su neke društvene mreže i usluge “besplatne” i tko sve može vidjeti (i čuti) preko kamere mog uređaja

Ne propustite

U Domu kulture Đurđevac danas u 18 sati održat će se predavanje na temu Informacijska sigurnost i zaštita podataka: ono što čujem, čitam i gledam u medijima, može se već danas dogoditi i meni. Predavači su dr.sc. Dražen Lučić i dr.sc. Mario Weber sa Sveučilišta Sjever.

Brzi razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i njihova sveprisutnost u našim životima potvrđuju da živimo u digitalnoj eri. Međutim, upotreba tih tehnologija donosi sa sobom povećane rizike i prijetnje po sigurnost i privatnost suvremenog društva i pojedinaca.

Predavanje će dati i odgovore na pitanja je li TikTok samo zabava, zašto su neke društvene mreže i usluge “besplatne”, tko sve može vidjeti (i čuti) preko kamere mog uređaja, što sve znaju o meni u umreženom digitalnom svijetu te znam li zaista tko su moji “prijatelji” na društvenim mrežama.

Na ta i još mnoga druga pitanja pokušat će odgovoriti dvojica predavača s dugogodišnjim iskustvom u području IKT i informacijske sigurnosti, dr. sc. Dražen Lučić i dr. sc. Mario Weber. Njih dvojica će u sat vremena predstaviti prijetnje i rizike u području informacijske sigurnosti te zaštite podataka te na primjerima iz prakse pokazati što treba učiniti i kako smanjiti rizik od sigurnosnih ugroza u ovom području te odgovoriti na pitanja publike.

Predavanje je namijenjeno učenicima, roditeljima, zaposlenicima i svima koji koriste računala i pametne telefone.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Evo kako ga napraviti kod kuće

Donosimo recept za sirup od koprive koji je idealan za dobrobit cijelog organizma

Berite mlade listove (vrh koprive i tri do četiri reda ispod vrha) i to negdje u prirodi gdje nema...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×