14.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Započela suradnja Udruge za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) i Dječjeg vrtića „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog
Z

Ne propustite

Na inicijativu domaćina, predstavnici UZOR-a HRVATSKE održali su jučer poslijepodne predstavljanje Udruge i građanske inicijative „Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu“ pred Upravnim vijećem Dječjeg vrtića „Fijolica“ iz Novigrada Podravskog. Cilj ovog susreta bio je pokretanje dugoročne suradnje između ovih dviju organizacija na dobrobit naših najmlađih generacija.

Članovi Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Fijolica“ iskazali su osobit interes za praktičnu primjenu modela građanske inicijative „Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu“ među najmlađim naraštajima u njihovoj zajednici. Također su istaknuli da praksu primarne reciklaže starog papira već dulje vrijeme provode među svojim polaznicima te da će im suradnja s UZOR-om HRVATSKE predstavljati samo dodatan poticaj u tom smjeru.

Tom prilikom, predstavnici UZOR-a HRVATSKE su za potrebe Dječjeg vrtića, njegovih djelatnika i članova Upravnog vijeća donirali 20-tak EKO KUTIJA OD RECIKLIRANOG PAPIRA. Namjera ovog čina za opće dobro jest još više potaknuti primarnu reciklažu starog papira među najmlađim naraštajima u tamošnjem vrtiću, ali i u njihovim obiteljima.

Povrh toga, već je dogovoren idući korak u suradnji putem predstavljanja praktične primjene modela građanske inicijative „Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu“ na idućem skupnom roditeljskom sastanku koji će se održati u Dječjem vrtiću „Fijolica“.

 

UZOR HRVATSKE razvija mrežu odgovornih članova u društvu, koji svojim djelovanjem doprinose održivom ekonomskom, okolišnom i društvenom razvoju zajednice. Već sada ova mreža broji 180 odgovornih članova iz različitih dijelova Hrvatske. Svoje ciljeve Udruga ostvaruje pokretanjem građanskih inicijativa, projekata, programa i nezavisnih građanskih mišljenja u zajednici.

Građanska inicijativa „Zajedno za zeleniju i zdraviju Koprivnicu“ dio je nacionalne vizije Udruge kojom se svakom građaninu Republike Hrvatske želi stvoriti mogućnost za primarnu reciklažu svih vrsta korisnog otpada u domaćinstvu i stambenoj zgradi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Moja maturalna večer

[FOTO] POHVALNA AKCIJA Maturant Roman iz centra Svitanje postao model na jedan dan

U Zagrebu je šestu godinu za redom održana modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi u organizaciji zaklade Hrvatska...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×