Certifikati za javni sektor

Zaposlenici gradskih institucija završili edukaciju o efikasnijem korištenju EU fondova

09:23h
0
Certificiranih 15 djelatnika // Foto: koprivnica.hr

Cilj ove inicijative bio je dodatno informirati zaposlenike gradskih poduzeća, savjetovati ih te im pomoći u stjecanju praktičnih znanja koja bi mogla biti od važnosti za lokalnu zajednicu.

U organizaciji Podravske banke provedene su edukacije o EU fondovima za predstavnike javnog sektora. Cilj edukacija bio je dodatno informirati zaposlenike gradske uprave, gradskih poduzeća i ustanova, savjetovati ih te pomoći im u stjecanju praktičnih znanja vezanih uz efikasnije korištenje EU sredstava za lokalnu zajednicu.

Certifikate je u srijedu primilo 15 polaznika edukacija, a uručila im ih je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

– Zahvaljujem Podravskoj banci što nam je omogućila ove edukacije, također zahvaljujem predavačima kao i POU-u što nam je ustupilo prostor u kojem ste mogli raditi. Koprivnica mnogo radi na projektima financiranima iz Europske unije, a nadam se da će ove edukacije biti dobra podloga da se još bolje i više radi na istima – poručila je zamjenica gradonačelnika.

Cilj ove inicijative bio je dodatno informirati zaposlenike gradskih poduzeća, savjetovati ih te im pomoći u stjecanju praktičnih znanja koja bi mogla biti od važnosti za lokalnu zajednicu, u smislu efikasnijeg korištenja sredstava strukturnih fondova.

Okupljenima se obratila i izvršna direktorica Sektora razvoja i Sektora poslovanja s građanima Podravske banke Sanda Fuček Šanjić.

– Motiv nam je bio ne pojaviti se kao financijer još jednog teorijskog seminara u nizu sličnih, već kroz  interaktivne radionice pružiti vam praktična znanja radeći na konkretnim primjerima. Ono što očekujemo od vas je da ova znanja pretočite u projekte koji će donijeti nove razvojne programe i investicije u naš grad, koji će biti od koristi lokalnoj zajednici – rekla je izvršna direktorica.

Izvođač edukacija bila je konzultantska kuća WYG, a edukacije su podijeljene u šest modula u trajanju od 12 dana po šest sati.

čitam...