javni radovi

Zapošljava se 13 savjetnika za učinkovitu potrošnju energije

15:09h
0
Potpisivanje ugovora // Foto: Grad Križevci
Potpisivanje ugovora // Foto: Grad Križevci

Njihov zadatak bit će obilazak 500 kućanstava na području Koprivničko-križevačke županije prilikom kojeg će napraviti jednostavni pregled energetskog stanja kućanstva, savjetovati kućanstvo o načinima kako uštedjeti energiju.

Branko Hrg, križevački gradonačelnik, i Vesna Kuterovac, v. d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, jučer, u utorak, potpisali su ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu čija je vrijednost 307.000 kuna.


Ovim ugovorom, 13 dugotrajno nezaposlenih osoba će tijekom idućih šest mjeseci biti zaposlenici Grada Križevaca na poslovima savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima.

Njihov zadatak bit će obilazak 500 kućanstava na području Koprivničko-križevačke županije prilikom kojeg će napraviti jednostavni pregled energetskog stanja kućanstva, savjetovati kućanstvo o načinima kako uštedjeti energiju, a naknadno će donijeti i instalirati paket štednih uređaja u vrijednosti otprilike 300 kuna.

Posao savjetnika osmišljen je unutar projekta Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva kojeg provode Koprivničko-križevačka županija, Pučko otvoreno učilište Križevci i Grad Križevci, dok su suradnici na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, križevački Centar za socijalnu skrb i Program UN za razvoj u RH. Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Potpisivanju su nazočili Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost, Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu, i Robert Pašičko, voditelja tima za niskougljični razvoj.

Svi građani koji žele posjet Savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima mogu se prijaviti u Energetski ured Grada Križevaca ili na telefon 048 628 942.

 

čitam...