24.6 C
Koprivnica
Subota, 18. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zapovjednik Habijan izvijestio o aktivnostima Vatrogasne zajednice Županije
Z

Ne propustite

Županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan u petak, 28. kolovoza izvijestio je zamjenika župana Ivana Pala o redovnim aktivnostima Vatrogasne zajednice Županije temeljem Programa Vlade RH za 2015. godinu.

Naime, pripadnici vatrogasnih postrojbi angažirani su od 26. lipnja na dvije redovne dislokacije na otoku Lastovu i otočju NP Brijuni. Na Lastovu su dislocirana 2 vatrogasca sa jednim vozilom iz JVP Đurđevac, a na otočju NP Brijuni dislocirano je 5 vatrogasaca sa 2 vozila iz JVP Koprivnice i jedan vatrogasac s područja VZG Koprivnica izvijestio je zapovjednik Habijan i dodao:„S obzirom na dosadašnji veliki broj požara otvorenog prostora na području priobalja, 106 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila su u pričuvi za moguće izvanredne dislokacije po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića”.

Osim ovogodišnjih aktivnosti zapovjednik Habijan naglasio je kako je u tijeku i nabava vatrogasne opreme za koju svake godine Županija izdvaja znatna sredstva koja se ravnomjerno raspodjeljuju za opremanje dobrovoljnih vatrogasnih društava na sva tri požarna područja Koprivnice, Đurđevca i Križevaca.
Osim Županije, značajna novčana pomoć i vatrogasna oprema, priznanja i zahvalnice dobivene su od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje kao i Hrvatske vatrogasne zajednice namijenjena vatrogasnim postrojbama s područja naše županije koje su tijekom 2014. godine sudjelovale u spašavanju i saniranju poplavljenih područja u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Kad govorimo o vatrogasnim intervencijama, valja spomenuti da je na području Koprivničko – križevačke županije u prvih 7 mjeseci ove godine zabilježeno ukupno 264 događaja od čega 104 požara i 124 tehničke intervencije.

U nedjelju, 30. kolovoza 2015. godine delegacija Vatrogasne zajednice županije sudjelovati će na komemoraciji povodom obilježavanja 8. godišnjice kornatske tragedije. Podsjetimo se da je dana 30. kolovoza 2007. godine u najvećoj tragediji hrvatskog vatrogastva u požaru na otoku Kornatu u stradavanju vatrogasaca živote izgubilo 12 vatrogasaca iz Tisnog, Vodica i Šibenika.

U tijeku su i vatrogasna natjecanja u organizaciji VZO/G sa kojih će tri najbolje desetine natjecatelja u svim kategorijama imati pravo nastupa na XI. županijskom vatrogasnom natjecanju koje će se održati 13. rujna 2015. godine sa početkom u 9 sati na gradskom stadionu u Križevcima.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tragedija

STRAVA Pronađene dvije mrtve osobe, muškarac ubio suprugu i punicu?

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u susjednom Bjelovaru. Kako javlja portal bjelovar.live, jutros oko 10 sati u bjelovarskom Radničkom naselju u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×