Prevare

Zašto muškarci varaju – evo osam najčešćih razloga

Hoće li te prevariti ili biti vjeran? Nažalost, nije moguće generalizirati faktore za prevaru, ali ipak postoje razlozi koji se češće ponavljaju od drugih.

15:08h
0
ISS
Ilustracija // Foto: ingimage.com

Nažalost, prevare se često događaju – kako u vezi, tako i u braku. Često se dogode neplanirano, nakon koje čašice više, a nekad se dugo „kuha“ – nema određenog pravila.

U nedavno provedenom istraživanju, objavljenom u „Journal of Sex Research, objavljeno je osam najčešćih razloga za prevaru.

1. Ljutnja 

Seks zbog osvete vrlo je visoko na ljestvici razloga za prevaru. Bijes koji osjeća jedan od partnera kad misli da ga onaj drugi vara. Prema spomenutom istraživanju prekidač za prevaru može uključiti bilo koja vrsta bijesa.

2. Seksualna požuda 

Traženje novih pustolovina – prije svega u krevetu – tjera mnoge u zabranjene vode prevare. Dosada u spavaćoj sobi ili maštarije koje partner ne može ispuniti – sve su to razlozi za prevaru…

3. Nedostatak ljubavi 

Ako netko ima osjećaj da se partner više ne brine za vezu ili ljubav, to može itekako biti frustrirajuće. Ljubav i naklonost u vezi vrlo su važni – kad se više ne pokazuju, potom se traže negdje drugdje.

Ilustracija // Foto: ingimage.com

4. Zanemarivanje 

Treća i četvrta točka jako su slične. Zanemarivanje u vezi vodi do tuge i frustracije, a ponekad i bijesa.

5. Nedostatak komunikacije 

Tko otvoreno i iskreno ne razgovara, ne smije se na kraju čuditi kad veza propadne.

6. Određena situacija 

U određenim situacijama skloniji su flertu – primjerice, ljeti na odmoru kad ih okružuju polugola ženska tijela, na tulumima kad se popije koja čašica više, na putovanjima…

7. Potvrđivanje 

Traženje potvrde koje im je potrebna, a koju ne mogu dobiti kod kuće – zvuči kao klišej, ali itekako je raširen razlog za prevaru.

8. Novo je uzbudljivije 

Nepoznato je uzbudljivo, pa je animalni poriv za mijenjanjem seksualnih partnera vrlo čest razlog za prevaru.

Izvor: 24sata.hr

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW