17.6 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZDRAVLJE NA PRVOM MJESTU

Zašto ugostitelji ne smiju naplaćivati i posluživati, a pekarnice mogu? Capak: Bitno je da jedna osoba ne dotiče i novac i proizvode
Z

Na današnjoj presici Capak je od strane novinara upitan da malo bolje pojasni taj stav, s obzirom na činjenicu da u većini pekara, koje i dalje rade, jedna osoba u smjeni poslužuje i naplaćuje proizvode.

Ne propustite

Krunoslav Capak jučer je spomenuo kako je Stožer mišljenja da u ugostiteljskim objektima ne može, odnosno, kada se popuste mjere i otvore kafići i restorani, neće moći, istovremeno jedna osoba posluživati i naplaćivati.

Na današnjoj presici Capak je od strane novinara upitan da malo bolje pojasni taj stav, s obzirom na činjenicu da, primjerice, u većini pekarnica, koje i dalje rade, jedna osoba u smjeni poslužuje i naplaćuje proizvode.

– Ja sam jučer rekao da one šture upute koje smo jučer dali nisu bile dovoljne, ali sad su dane vrlo detaljne upute. Mi ne možemo sada pisati traktate o tome kolika treba biti udaljenost stola od vrata ili prozora ugostiteljskog objekta, no ako je stvarno potrebno možemo mi napisati i centimetre – započeo je Capak svoj odgovor na pitanje, a zatim je naglasio da nikad nije rekao da ne može raditi samo jedna osoba u ugostiteljskom objektu.

Krunoslav Capak, Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr
Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo // Screenshot index.hr

– Dakle, rekao sam da bi bilo dobro da budu dvije osobe. Da jedna osoba prima narudžbu i naplaćuje, a druga osoba izdaje. Ako će raditi samo jedna osoba, onda je potrebno spriječiti dodirivanje novca i narudžbe koja će se poslužiti gostu s istim rukavicama – rekao je Krunoslav Capak.

Napomenuo je kako u nekim pekarnicama ljudi istovremeno rade s novcem i proizvodima, na razlika je u tome što oni proizvode diraju ili s papirom, vrećicom ili rukavicama, a nakon toga naplate.

Ono što je bitno jest da se izbjegne kontaminacija da bakterije ili virusi koji postoje na novcima ili kartici koja se prima, pređu na hranu ili što će se već isporučivati gostu u ugostiteljskom objektu – zaključio je Capak.

Capak se osvrnuo i na vraćanju zaposlenika na posao, koji su dosad radili od kuće, te rekao kako i dalje vrijede ista pravila.

– Mi nismo izdavali nove preporuke za poslodavce. Preporučuje se i dalje da se organizira rad od kuće, a tamo gdje to nije moguće mora se osigurati rad u smjenama. Ako nema socijalne distance, potrebna je zaštitna oprema – rekao je Capak.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

DOBAR HONORAR Članovima izbornih povjerenstava do 1390 eura naknade, a biračkim odborima 20 puta manje!

Kao i svaki izbori dosad, tako ni ovi ne mogu proći bez članova izbornih povjerenstava. DIP je objavio, prenosi...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×