PRIJEVARA I KRIVOTVORENJE

Zastupao tvrtku iz Koprivnice, unio lažne podatke te prevario banku i ‘izbio’ joj 7,5 milijuna kuna

Protiv 40-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

17:00h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Završeno je veliko kriminalističko istraživanje službenika Policijske uprave varaždinske nad 40-godišnjakom. Naime, sumnja se kako je zastupajući trgovačko društvo sa sjedištem u Koprivnici počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju te krivotvorio službene ili poslovne isprave.


– On je u razdoblju od 1. ožujka 2019. godine kad je predan zahtjev za realizacijom kratkoročnog revolving kredita u jednoj banci sa sjedištem u Zagrebu, do 2. kolovoza 2019. godine kad je otkazan ugovor o navedenom kreditu, u gospodarskom poslovanju s ciljem da pravnoj osobi koju zastupa pribavi protupravnu imovinsku korist, u službene ili poslovne isprave koje je priložio zahtjevu za kredit i to ugovor o ustupu potraživanja, izvod otvorenih stavaka trgovačkog društva i poslovne račune, unio neistinite podatke te svojim potpisom i službenim pečatom ovjerio takve isprave i uporabio ih kao prave – stoji u policijskom izvješću.

Posljedica jest plasiranje kredita od 7,5 milijuna kuna. Banka je prevarena, dovedena u zabludu te oštećena za golemi iznos koji do danas nije vraćen. Protiv 40-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

čitam...