19 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
REKORDERI VIKENDA

Zaustavili motoristu koji je u Reki vozio 128 kilometara na sat i biciklistu koji je gazio pedale s 2,65 promila
Z

Tijekom cijelog tjedna vršit će se pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa, najavljuju iz PU Koprivničko-križevačke.

Ne propustite

Tijekom proteklog vikenda, od 7. do 10. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.
Uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno mimoilaženje i nepropisno pretjecanje, izvijestili su iz Policije.

Sankcionirana su 202 prometna prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 89 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 9. svibnja, u 11.38 sati na državnoj cesti broj 41 u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je vozač upravljao motociklom krećući se brzinom od 128 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

U policijskom izvješću istaknuli su vozača koji je u nedjelju, 9. svibnja, u 10.09 sati na državnoj cesti broj 2 u Ulici Stjepana Radića u Budančevici upravljao motociklom krećući se brzinom od 125 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola pak zabilježena je u nedjelju, 9. svibnja, u 20.30 sati , u Koprivničkoj ulici u Herešinu, kod 31-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,65 promila.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 49 mladih vozača. Mladi vozači počinili su šest prometnih prekršaja od čega jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (više od 1,50 g/kg – 1), četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj ne posjedovanja vozačke dozvole.

Za istaknuti je i 22-godišnji vozač koji je u subotu, 8. svibnja, u 22.15 sati, u Ulici kralja Tomislava u Križevcima, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,09 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, prilikom nadzora prometa, pozornost usmjeriti na nadzor brzine kretanja, upravljanja pod utjecajem alkohola i drugih opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, mladih vozača, recidivista te vozača traktora, bicikala, mopeda i motocikala.

Naglašavamo da će se tijekom cijelog tjedna vršiti pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pjesme Podravine i Podravlja

FOTO/VIDEO Dvorana na pitomačkom festivalu popunjena je do posljednjeg mjesta, zapjevala i poznata Filipinka

Počeo je glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja, tradicionalni festival koji već više od 30 godina privlači ljubitelje tradicionalne...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×