Obnova voznog parka

Zavod za hitnu medicinu dobio još jedno novo vozilo, ravnateljica Hanžeković: Rijetko tko u Hrvatskoj se može s time pohvaliti

Od ostalih projekata koji se trenutno provode u Zavodu, ravnateljica Hanžeković je kazala kako se kraju privode radovi energetske obnove zgrade u Koprivnici vrijedna 1,4 milijuna kuna te je za listopad najavila i nabavu medicinske opreme u vrijednosti 350 tisuća kuna.

12:00h
0
Foto: kckzz.hr

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije bogatiji je za još jedno novo vozilo. Dobila ga je Ispostava Križevci, a danas im je svečano predano. Zamjenik župana Ratimir Ljubić ključeve je službeno uručio ravnateljici Zavoda Mirjani Hanžeković koja je zahvalila Županiji na pomoći i sredstvima koja se ulažu u ustanove zdravstvenog sustava Koprivničko-križevačke županije.

– Početkom godine smo proveli postupak javne nabave i preuzeli tri nova vozila sanitetskog prijevoza, a ovo je četvrto vozilo iz tog paketa koje će služiti križevačkoj hitnoj medicinskoj službi. Opremljeno je sukladno najnovijim standardima što omogućava kvalitetniju zdravstvenu skrb te zbrinjavanje pacijenata na siguran i brz način. Vozni park Hitne medicinske službe u prosjeku je star godinu i pol dana, a u planu nam je nabava još dva vozila za ispostave u Koprivnici i Đurđevcu. Uz to s 13 vozila je obnovljen i vozni park sanitetske djelatnosti, dakle možemo se pohvaliti kako smo jedan od rijetkih Zavoda u Hrvatskoj koji raspolaže s toliko novih vozila – naglasila je ravnateljica Hanžeković.

Foto: kckzz.hr

Od ostalih projekata koji se trenutno provode u Zavodu, ravnateljica Hanžeković je kazala kako se kraju privode radovi energetske obnove zgrade u Koprivnici vrijedna 1,4 milijuna kuna te je za listopad najavila i nabavu medicinske opreme u vrijednosti 350 tisuća kuna.

– Ovo je dokaz da Županija ima prioritetnu politiku ulaganja u zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije čemu najbolje svjedoči činjenica da se u vozni park Zavoda u posljednje dvije godine uložilo gotovo četiri milijuna kuna te da je jedan od najbolje opremljenih županijskih Zavoda u Hrvatskoj. Redovito pratimo potrebe naših zdravstvenih ustanova, podsjećam da smo nedavno imali ulaganja u infrastrukturu i opremu županijskog Doma zdravlja te da su u tijeku velike investicije u županijsku Opću bolnicu dr. Tomislav Bardek gdje se ulaže više od 50 milijuna kuna. Treba naglasiti i kako križevački TIM 2 Hitne medicinske službe spada u nadstandard koji financira Županija s ciljem da stanovnici imaju  što bolju i dostupniju zdravstvenu uslugu. Krajem listopada u Križevcima i Đurđevcu  krećemo s uvođenjem posebnih dežurstava u prostorima ispostava Doma zdravlja čime će se rasteretiti djelatnici hitne službe, a pacijenti koji nisu za hitnu obradu će se  preko vikenda upućivati dežurnim obiteljskim liječnicima – kazao je zamjenik Ljubić.

Foto: kckzz.hr

Sredstva za nabavu spomenutih vozila su osigurana iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije, a  u 2019. godini Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije nabavio je tri vozila za sanitetski prijevoz (971.250,00 kuna)  te danas uručeno vozilo izvanbolničke hitne medicinske službe (574.375,00 kuna) ukupne vrijednosti 1.545.625,00 kuna.

Foto: kckzz.hr
Foto: kckzz.hr