24.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Završeno ocjenjivanje za Osmu županijsku izložbu vina
Z

Ne propustite

Završeno je ocjenjivanje pristiglih uzoraka vina, rakija i likera za 8. Županijsku izložbu vina Koprivničko–križevačke županije.

Na ocjenjivanje je stiglo 208 uzoraka i to najviše mješavina bijelih sorti, graševine, rajnskog rizlinga, bijelog pinota, chardonnaya, sauvignona, ali i nekih pomalo zaboravljenih autohtonih sorti kleščeca, dišeće ranine i plemenke te i jedan uzorak domaćeg pjenušca pa i predikatna vina.

Predano je i 10 uzoraka crnog vina, 7 uzoraka voćnih vina te 4 uzorka rakije i likera.

Uzorci su pristigli ne samo iz vinogorja naše županije, kao i velikih i poznatih proizvođača kao što je Badel 1862 nego i iz županija Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Varaždinske, Sisačko-moslavačke te i velikih vinara iz Mađarske tako da je izložba poprimila i međunarodni karakter.

Stručna komisija vrsnih enologa koju je vodio prof. dr. sci. Stanko Herjavec imala je težak i odgovoran zadatak ali je vrlo stručno i profesionalno obavila ocjenjivanje pristiglih uzoraka po međunarodno priznatoj metodi bodovanja pristiglih uzoraka vina do 100 pozitivnih bodova.

Komisija je na kraju dodijelila čak 43 zlatne diplome te jednu veliku zlatnu diplomu, koja je uručena koprivničkom vinaru Zlatku Sonenšajnu. Uz to, dodijeljene su 84 srebrne i 54 brončane diplome i 12 priznanja, a 14 uzoraka nije zadovoljilo minimalni potrebiti broj bodova za dodjelu odličja.

Sve uzorke vina ljubitelji će moći kušati 29. svibnja 2010. na izložbi u Domu kulture u Starigrad, a samo zlatna 30. svibnja 2010. na večeri zlatnih vina u hotelu Podravina u Koprivnici kada će uz prigodni program biti proglašeno županovo i gradonačelnikovo vino.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Virje

FOTO Druženjem i folklorom privedena kraju vrhunska Prkačijada, jedva čekamo iduću!

Tijekom vikenda uživali smo u posljednjem danu virovske Prkačijade. Uz druženje i nastup folkloraša privedena je kraju još jedna...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×