11.7 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Završene pripreme za 24-satno čitanje u Tjednu dobre knjige u Koprivnici – prijavilo se preko 200 čitatelja
Z

Ne propustite

Sve pripreme za večerašnje uključivanje Koprivnice u program “7 GRADOVA ČITA 7 DANA (I NOĆI)” su završene. U najvećem književnom događanju ovogodišnjeg Tjedna dobre knjige, manifestacije koja se provodi u u 30-ak hrvatskih gradova u cilju promocije čitanja i knjige općenito, sudjelovat će čitanjem preko 200 Koprivničanaca.

Naime, Koprivnica je uz Pulu, Split, Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb jedan od gradova u kojemu se od 14. do 21.4.2011. održava program “7 GRADOVA ČITA 7 DANA (I NOĆI)”. U svakom gradu čitat će se na glas 24 sata, ukupno 10.080 minuta.

Koprivnica preuzima čitateljsku palicu od Pule večeras, četvrtak, 14.4. u 21 sat u Domu mladih. Tamo petnaestak učenika Gimnazije „Fran Galović“ i članova Udruge mladih Koprivnica pripremaju cjelonoćni happening te pozivaju sve zainteresirane (posebice one koji su noću budni) da im se pridruže u čitanju, slušanju i druženju.

U petak, 15.4. od 7.00 do 18.00 sati čitat će se ispred ili u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ (ovisi o vremenskim prilikama). Za ovaj dio programa prijavljeno je 117 čitatelja (i 80 slušatelja) iz svih koprivničkih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, Podravskog sunca, Doma Svitanje, Doma za starije i nemoćne, Literarne sekcije Podravka, knjižničara i ostalih građana (raspored čitanja u privitku).

Posljednja tri sata koprivničke akcije, točnije, od 18 do 21 sat u petak čitat će petnaestak Koprivničanaca u Knjižari „Šareni dućan“. Potom čitateljsku štafetu od Koprivnice preuzima Split.

Pridružite se i čitajte s nama ili pak, poslušajte što su drugi izabrali za čitanje – čita se sve što je u vezi s putovanjima: beletristika, putopisi, atlasi, kuharice, turistički vodiči, poezija, stručni članci… Čitatelj sam bira što će nam čitati, jedini kriterij je da djelo ima veze s putovanjima, stvarnim ili imaginarnim.

Recimo i to da je Tjedan dobre knjige manifestacija u koju se od 14. do 20. travnja 2011. uključuje 100 knjižara u cijeloj Hrvatskoj uz sudjelovanje gotovo svih vodećih hrvatskih izdavača, pa tako i našeg Šarenog dućana. Jedna od okosnica projekta je Poklon-knjiga, pisana posebno za Tjedan dobre knjige. Poklon je kupcima u knjižarama koje su se uključile u manifestaciju te će biti dostupna isključivo tijekom Tjedna knjige. Ovogodišnja poklon-knjiga pod naslovom Blizine, nigdine i fritule je zbirka priča 18 uglednih domaćih autora na temu putovanja. Dobit će je i kupci knjiga u koprivničkom „Šarenom dućanu“ u iznosu većem od 99,00 kuna, dok je u Tjednu dobre knjige cjelokupna ponuda knjiga snižena 10% (svi izdavači), a izdanja Šarenog dućana 30%. Tu je i Nagradna igra – svaki račun za knjige veći od 99,00 kuna ubacuje se u kutiju, 20.travnja 2011. je izvlačenje, nagrade su 3 kompleta knjiga izdavačke kuće Šareni dućan.

(više na webstranici www.tjedandobreknjige.com)

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

19. kolo

FOTO Golijade na travnjacima, Graničar se poigrao s Tomislavom, Osvit napunio mrežu Starigradu

Na podravsko-prigorskim travnjacima danas su se igrali susreti 19. kola Prve i Druge Županijske nogometne lige. U Starigradu su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×