17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Završeno suđenje // Pugar dobio deset godina zatvora za ubojstvo prijatelja
Z

Ne propustite

Božidaru Pugaru (45) danas je na Županijskom sudu u Varaždinu izrečena nepravomoćna presuda kojom je osuđen na deset godina zatvora za ubojstvo svojeg najboljeg prijatelja Željka Cvitkovića.

Pugar je na posljednjem ročištu kazao da se ne osjeća krivim za njegovo ubojstvo te da je prilikom njihovog međusobnog hrvanja puška sama opalila.

No u presudi stoji da je dana 23. travnja 2013.godine oko 10,30 sati, u mjestu Selanec pokraj Križevaca u kuhinji svoje obiteljske kuće, a u cilju da liši života Željka Cvitkovića s kojim se je prethodno sukobio, iz prerađene zračne puške marke “Slavija 620”, Pugar pucao u glavu imenovanog. Tom prilikom ga je pogodio u desnu stranu tjemena glave i pritom mu zadao ustrijelnu ranu sa unutrašnjim krvarenjem što je uzrokovalo smrt Željka Cvitkovića.

Osim za ubojstvo, Pugar je kažnjen i za neovlašteno držanje oružja.

Podjestimo, pokojni Cvitković je došao kod Pugara u noći oko četiri sata 22/23. travnja, s kanistrom od tri litre vina te su njih dvojica, kao i obično, zajedno pili i to do sedam sati ujutro. Tada je Pugar otišao do susjeda, a Željko je ostao sjediti za stolom.

– Kada sam se vratio, Željko je sjedio na klupici za mojim stolom, a ja sam stavio vino na stol. Međutim, u jednom trenutku Željko je s klupice uzeo pušku koju sam čuvao u drugoj sobi, pretpostavljam da je to uradio dok sam ja bio u podrumu, te je pušku stavio na stol i ozbiljno rekao: ‘Moram ubiti tebe i Ivančicu!”. Pitao sam ga šta mu je, je li lud i zašto to govori, a on je odgovorio da mora to učiniti jer ja nešto švrljam s njegovom Ivančicom – rekao je Pugar u jednom od svojih izlaganja. Nakon toga su se počeli naguravati, što je završilo najgorim mogućim ishodom, Cvitkovićevom smrću.

Inače, njih su dvojica bili povezani od malih nogu, susjedi i jako dobri prijatelji. Cvitković je Pugaru pomagao i u čišćenju bunara, s čime se ovaj bavio, a često su provodili vrijeme u zajedničkom opijanju.

Pugaru je i izrečena i sigurnosna mjera obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu te je dužan podmiriti troškove kaznenog postupka u ukupnom iznosu od 10.157,20 kuna, a punomoćnicima oštećenika isplatiti iznos od 12.187,50 kn.

Optuženi ima pravo na žalbu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Antunovo u Koprivnici

FOTO/VIDEO Brojni vjernici predali svoje brige i molitve svetom Anti

U koprivničkoj župi svetog Antuna Padovanskog danas je svečano proslavljen blagdan Svetog Antuna ili Antunovo. Stotine vjernika sudjelovalo je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×