21.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Završilo ovogodišnje izdanje festivala 50+
Z

Ne propustite

Na festivalu 50+ u koprivničkom Domu za starije sinoć su vremešni pjevači iz cijele Hrvatske, iz 16 domova i predstavnici naše županije, izveli 22 skladbe. Prema odluci stručnog žirija, prvu nagradu dobio je Petar Hajduk iz Doma u Varaždinu za izvedbu pjesme Morgen, dok je publika najboljom ocijenila Katarinu Hudiček iz Donjeg Vidovca, koja je otpjevala Komaj čekam.

Predstavnici iz naše županije osvojili su drugu i treću nagradu žirija. To su Marija Godek koja je pjevala Negdje u dalekom svijetu, te Milica Grubić i Franjo Strehovac s pjesmom Zagorec i Podravka. Najbolji su dobili staklene statue bake Mariške, čije ime nosi koprivnički Klub za starije osobe i koji zajedno s Domom na Lenišću organizira festival 50+. A svi izvođači i autori dobili su uratke članova kreativne radionice koja djeluje u Domu.

Budući da je dvorana restorana bila premala za sve koji su željeli biti na festivalu, u predvorju Doma na Lenišću postavljen je ekran, tako da su ga svi mogli pratiti. Na festivalu je izvedena i himna doma nastala u povodu 20. rođendana ustanove, a program je, tradicionalno, završio pjesmom Podravska krv koju su izveli svi izvođači, zajedno s umjetničkom ravnateljicom festivala Anom Pleskalt te voditeljima Nikolom Novoselom Miškom i našom kolegicom Dianom Šarek.

Izvor: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bi dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×