4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zbog kupovine i prodaje duhana zaradili po pet mjeseci uvjetnog zatvora
Z

Ne propustite

Općinski sud u Koprivnici donio je presude kojima se okrivljenicima izriče kazna od pet mjeseci zatvora, no ona se neće izvršiti ukoliko tijekom jedne godine ne počine novo kazneno djelo. Oba su okrivljenika kažnjena zbog neovlaštenog trgovanja duhanom.

M. S. (38) iz Virja je 22. travnja 2013. godine u Koprivnici kupila 12,5 kilograma rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, a nakon toga je slijedećeg dana u đurđevačkom naselju Stiska prodala 1,5 kilogram toga duhana, za 180 kuna. Znači da je neovlašteno kupovala i prodavala robu čiji je promet ograničen te je počinila kazneno djelo protiv gospodarstva, točnije kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Okrivljenici je oduzet sav duhan te 180 kuna koje je stekla prodajom duhana, ali je osobođena plaćanja sudskih troškova zbog lošeg imovinskog stanja, kao majke koja uzdržava troje maloljetne djece.

R. V. (54) iz Sesveta također je osuđen gore navedenom kaznom na Općinskom sudu u Koprivnici. On je 19. srpnja u Đurđevcu na Trgu sv. Jurja kupio 20 kilograma rezanog duhana, također bez nadzornih markica Ministarstva financija. Za to je izdvojio 1.300 kuna te je duhan u prtljažniku svog osobnog automobila prevozio prema neutvrđenom mjestu u Slavoniji.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×