6.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 18. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zbog naleta na pješakinju na pješačkom prijelazu mora platiti 39 dnevnih dohodaka
Z

Ne propustite

Zbog izazivanja prometne nesreće iz nehaja, na koprivničkom Općinskom sudu Željko K. (67) iz Delova kažnjen je novčanom kaznom.

Proglašen je krivim jer je 24. veljače 2014. godine u Koprivnici, upravljajući osobnim automobilom Fiat Uno ulicom Miklinovec iz smjera Koprivničkih Bregi u smjeru ulice Braće Radić, protivno odredbi čl. 134. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, propustio se obilježenom pješačkom prijelazu približavati sigurnosnom brzinom, tako da može zaustaviti svoje vozilo, kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz.

Kako je u tom trenutku preko obilježenog pješačkog prijelaza prelazila Sunčica Š., gurajući sa svoje desne strane bicikl marke Spring-Pony, došlo je do udara prednjeg dijela osobnog automobila u lijevu stranu tijela pješakinje Sunčice Š., te nabacivanja tijela pješakinje na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo vozila i pada pješakinje na kolnik, kojom prilikom je zadobila tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma diastalnog dijela lijeve goljenične i lisne kosti i potres mozga.

Vozač Željko K. je iz nehaja kao sudionik u cestovnom prometu kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazvao opasnost za život i tijelo ljudi pa je zbog toga prouzročio tešku tjelesnu ozljedu druge osobe.

Time je počinio kazneno djelo protiv sigurnosti prometa, izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu, a su mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 39 dnevnih iznosa, a što iznosi 4.095 kuna. Novčanu je kaznu dužan platiti u roku od šest mjeseci od pravomoćnosti ove presude.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

parlamentarni izbori

Evo kako su glasali Koprivnica, Križevci i Đurđevac

Državno izborno povjerenstvo obradilo je 99,79 posto biračkih mjesta, a relativni je pobjednik HDZ, iako je teško prognozirati tko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×