Zbog nepropisnog korištenja sigurnosnih pojaseva sankcionirano 77 osoba

05:50h
0
Ilustracija

Od 8. do 14. rujna na području Policijske uprave koprivničko – križevačke proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. U sklopu nadzora korištenja sigurnosnog pojasa, vršen je i nadzor prijevoza djece u vozilima vezano uz korištenje dječjih sjedalica.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora, ukupno su sankcionirana 272 prometna prekršaja, od čega 77 prekršaja nepropisno korištenja sigurnosnih pojaseva. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjim sjedalima sankcionirane su 73 osobe, dok su zbog nepropisnog prijevoza djece sankcionirane četiri osobe.

U petak, 12. rujna, od 10 do 13 sati, u suradnji s Policijskim upravama virovitičko -podravskom, varaždinskom i međimurskom, provedena je akcija „Nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva”, u kojoj je utvrđen 31 prometni prekršaj, od čega 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora zabilježeno je 17 prometnih nesreća od čega sedam nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su tri osobe teže ozlijeđene dok je devet osoba lakše ozlijeđeno, te 10 nesreća s materijalnom štetom. Od 39 osoba koje su trebale koristiti sigurnosni pojas, isti je koristilo 29 osoba. Sigurni pojas nije koristilo sedam lakše ozlijeđenih osoba.