24.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREKRŠILI UGOVOR

Zbog Picokijade popucali svi odnosi između Županije i Đurđevca, Koren: To što nismo pozvani je skandal i politički džihad, neće dobiti novac koji smo im namijenili
Z

To je politika, po meni beznadan slučaj postizbornog PTSP-a koji još uvijek traje. Ja sam puno puta pružao ruku da prekinemo takav način komunikacije, ali jednostavno to drugoj strani to ne odgovara. Inzistiraju na konfliktu, rekao je Koren

Ne propustite

Prošlog vikenda u Đurđevcu je održana 54. Picokijada s centralnim događajem Legende o Picokima na kojem ove godine nije bilo predstavnika Koprivničko-križevačke županije, jer poziv nisu ni dobili. S obzirom na to, u Županiji su odlučili uskratiti pomoć đurđevačkoj gradskoj vlasti.

Naime, Županija je ove godine za Picokijadu predvidjela sredstva od 30 tisuća, koliko je u proračunu osigurano i za Renesansni festival, Veliko križevačko Spravišče i Podravske motive. Picoki taj novac neće vidjeti, a ovu je odluku danas objavio župan Darko Koren.

– Presedan je da nije nitko pozvan, to je skandal. Kod mene u Prigorju postoji narodni običaj da u svatove dolaze mačkare, to su jedini gosti svatova koji nisu pozvani. S obzirom na to da se ne doživljavam kao mačkar nisam ju posjetio jer nisam bio pozvan, niti je pozvan moj zamjenik, a koliko znam ni saborski zastupnici Sobota i Jakšić – rekao je Koren te dodao kako je Županija kao partner sudjelovala i u ovogodišnjoj prijavi Picokijade na poprilična sredstva iz Hrvatske turističke zajednice.

Riječ je o iznosu od 200 tisuća kuna, koje su prijavili putem Županijske turističke zajednice koja je jedina mogla biti nositelj prijave. Odluka o ovim sredstvima će biti donesena danas, no hoće li sredstva biti proslijeđena na đurđevačku adresu, nije poznato.

– Ne znam koji je cilj toga, đurđevački gradonačelnik koji je bio pozivač je odgovorna osoba. Ugovor koji imamo predviđa ugovorne obaveze i reguliraju obvezu pozivanja i obraćanja predstavnika Županije. Prekršen je članak ugovora i sukladno tome nemamo obavezu sufinancirati manifestaciju – kazao je župan te iznio svoje mišljenje o suradnji s đurđevačkim gradskim vlastima.

– To je politika, po meni beznadan slučaj postizbornog PTSP-a koji još uvijek traje i jedan politički džihad objavljen od Grada Đurđevca prema nama koji nikome ne koristi. Ja sam puno puta pružao ruku da prekinemo takav način komunikacije, ali jednostavno to drugoj strani to ne odgovara. Inzistiraju na konfliktu. To je njihov način političkog djelovanja. Ja pružam ruku, ali ako me netko za nju ugrize ja znam odgovoriti. Mislim da više nemamo prostora za unapređenje naših odnosa, to je skandalozno da nismo pozvani na manifestaciju koja nije ničija privatna nego javna manifestacija, uglavnom županija ne financira privatne manifestacije – zaključio je Koren.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Fešta se nastavlja, Ivančane zabavljaju tamburaši do ranih jutarnjih sati, veselo je!

Koprivnički Ivanec danas blista od dobre atmosfere i raspoloženja, a kako i ne bi kada slavi svoj rođendan! Dani općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×