2.6 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zbog pokušaja krađe bakrene žice sa stupova kažnjeni uvjetnim zatvorom i radom za opće dobro
Z

Ne propustite

Na Općinskom je sudu u Koprivnici donesena presuda kojom se Ž. O. (43) iz Reke te A. O. (40) iz Peteranca proglašavaju krivim zbog pokušaja krađe.

Naime, optuženici su 7. studenog 2012. godine, oko 19.30 sati u Virju, zajednički i dogovorno, pokušali ukrasti bakrenu žicu sa stupova. Točnije, dovezli su se teretnim vozilom marke Volkswagen Transporter, koprivničkih registracijskih oznaka u vlasništvu prvookrivljenika, u predio zvan Vargovice, do željezničke pruge između Đurđevca i Virja.

Tamo su pomoću aluminijskih ljestava i građevinskih kliješta, s 15 drvenih stupova u vlasništvu HŽ-Infrastruktura, presjekli i skinuli bakrenu žicu SiCu, dužine 2.400 metara, odnosno teške otprilike 350 kilograma i vrijednosti od 10.500 kuna.

No, u naumu da je uzmu i zadrže, ih je spriječila policijska ophodnja, jer su pobjegli kada su je uočili, ostavivši presječenu žicu na mjestu događaja.

Za opisano je djelo prvookrivljenom izrečena uvjetna kazna zatvora u trajanju šest mjeseci, dok je drugookrivljenik prošao nešto gore, pošto je već ranije osuđivan. Naime, on će svoju šestomjesečnu kaznu zatvora morati odraditi radom za opće dobro na slobodi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×