Mjesni odbor Starigrada

Na zboru građana saznali koji će se projekti realizirati u ovoj godini

- Opremanje blagovaone u Područnoj školi upravo je i jedan od projekata koje Grad planira realizirati u ovoj godini, a nadamo se kako će projekt do svibnja zaživjeti te će djeci u školi biti osiguran obrok - istaknuo je Mišel Jakšić.

13:44h
0
Foto: koprivnica.hr

Zbor građana Mjesnog odbora Starigrad prošlog se tjedna održao u Domu kulture Starigrad.

Snježana Veličan, predsjednica Vijeća mjesnog odbora iznijela je ukratko što je sve realizirano u 2015. i 2016. godini. Kao najznačajnije navela je sanaciju krovišta na zgradi Doma kulture, rekonstrukciju Starogradske ulice te postavljenje javne rasvjete u ulicama Prvomajska i Širovice.

Istaknula je ujedno i zamolbu za rješavanje prometnih problema i to postavljanje usporivača prometa kod PŠ u Krešimirovoj ulici, vertikalnu signalizaciju na križanju Krešimirove i Starogradske te pješački prijelaz preko državne ceste na izlazu iz ulice Širovice.  Navela je i projekte za koje se nada da će biti realizirani u ovoj godini. Neki od njih su opremanje blagovaone u Područnoj školi, ali i postavljanje usporivača prometa kraj škole, također istaknuta je potrebu za asfaltiranjem Ratarske ulice.

Foto: koprivnica.hr

– Opremanje blagovaone u Područnoj školi upravo je i jedan od projekata koje Grad planira realizirati u ovoj godini, a nadamo se kako će projekt do svibnja zaživjeti te će djeci u školi biti osiguran obrok. Također želim napomenuti kako u travnju ili svibnju, ovisno o projektnoj dokumentaciji kreću radovi na asfaltiranju Ratarske ulice – istaknuo je Mišel Jakšić zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika te dodao kako ga veseli što su u prošloj godini uspjeli realizirati zacrtane projekte te je siguran kako će se taj trend nastaviti i u ovoj godini.

Vezano uz vertikalnu signalizaciju na križanju Starogradske i Krešimirove traži se najbolje prometno rješenje u suradnji s djelatnicima Policijske uprave Koprivničko – križevačke.

Foto: koprivnica.hr

Građani su na zboru građana također postavljali pitanja o tekućoj komunalnoj problematici koju će rješavati stručne službe Grada zajedno s Gradskim komunalnim poduzećem Komunalac Koprivnica.