druga žnl

Ždalčanima prekodravski derbi, Čvrstecu prigorski, Prugovac se ugurao ispred Starigrada

U najnezahvalnijoj situaciji je Fugaplast sa samo šest bodova. Pretposljednji Mičetinac skupio ih je dvostruko više, baš kao i Podravec iz Torčeca

13:15h
0
Foto: Ivan Balija
Prekodravac je četvrti, a Starigrad treći s dva boda više // Foto: Ivan Balija

Nakon što su jučer pobjede kontra Sokola i Podravca upisali bregovska Mladost i Starigrad, danas prijepodne odigrano je preostalih pet dvoboja u Drugoj ŽNL.

Najviše razloga za veselje imali su Ždalčani, kojima je pripao prekodravski derbi, odnosno Čvrstec, koji je slavio u prigorskom. Naime, Prekodravac je s visokih 7:1 pregazio Fugaplast u Goli, dok je Čvrstec sa 6:0 bombardirao Hrvatski bojovnik.

Rudar je očekivano obranio ulogu favorita u Mičetincu i slavio s minimalnih 0:1, a gostujuću pobjedu upisali su i Herešinčani na uvijek neugodnom terenu u Gotalovu. Bilo je 1:2.

S istim rezultatom slavili su i Prugovčani u Gornjoj Rijeci i prezimit će na drugoj poziciji s 26 bodova. Isto toliko ima i Starigrad, dok Prekodravac ima dva boda manje od njih. Vodeći su Bregovci s 33 boda, što znači da imaju sedam bodova prednosti, ali upravo ove četiri momčadi vodit će veliku borbu i na proljeće.

Peti je Sokol s 21 bodom, jedan manje imaju Herešinčani, koji su odlično odigrali ovaj drugi dio polusezone, a bod manje od Omladinca imaju Glogovčani. Tu negdje s njima je i Čvrstec, kojemu Sokol bježi tri boda.

Svi ostali su u donjem dijelu ljestvice, a u najnezahvalnijoj situaciji je Fugaplast sa samo šest bodova. Pretposljednji Mičetinac skupio ih je dvostruko više, baš kao i Podravec iz Torčeca. Slijedi nam pauza sve do proljeća.

REZULTATI 13. KOLA DRUGE ŽNL:
Mladost (KB) – Sokol 3:2
Starigrad – Podravec 4:1
Čvrstec – Hrv. bojovnik 6:0
GOŠK – Omladinac 1:2
Gornja Rijeka – Prugovac 1:2
Mičetinac – Rudar (G) 0:1
Fugaplast – Prekodravac 1:7