31.5 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zdrav za 5: Učili o zdravom načinu života i zaštiti okoliša
Z

Ne propustite

Nacionalni projekt Zdrav za 5, koji se provodio u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a čiji je cilj bio mijenjanje stavova o štetnim navikama poput ovisnosti, stvaranje svijesti o nužnosti zaštite okoliša te općenito promocija zdravog načina života, danas je priveden kraju.

Na koprivničkom sajmištu izvedena je simulacija prometne nesreće kao posljedice konzumacije alkohola, a vozač je izvučen iz gorućeg automobila te mu je pružena brza liječnička pomoć. U suradnji s Crvenim križem izvedena je simulacija pada djeteta s bicikla koje nije koristilo kacigu, tako da su posjetitelji, uglavnom školarci, mogli vidjeti važnost korištenja zaštitne kacige pri vožnji biciklom. Najmlađi članovi DVD-a Sigetec pomogli su vatrogascima u predstavljanju njihove opreme, dok je policija predstavila uređaj za otkrivanje minsko-eksplozivnih sredstava, akciju Manje oružja – manje tragedija te kako posebno obučen policijski pas traži drogu. Dosadašnje aktivnosti prve komponente projekta bile su vezane uz zaštitu okoliša, a sve pod motom NE drogi, NE alkoholu, NE igrama na sreću. Učenici su tako imali ekoradionice uz karaulu Botovo kraj rijeke Drave, krajobraz Čambina blizu Repaša te uz Poučnu stazu na Kalniku.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Informacije na linku

Kreće gradnja magistralnog vodovoda kroz podravsku općinu, poljoprivredna polja bit će prekopana

U Općini Novigrad Podravski doznajemo kako su Koming Koprivnica i Vodne Usluge Bjelovar sklopili ugovor o gradnji novog magistralnog...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×