World clean up day

Žele očistiti svoj grad: Ludbrežani u subotu sudjeluju u globalnoj akciji čišćenja okoliša

Kampanja će se provesti 10. travnja od 9 do 13 sati, a volonter može postati bilo tko.

14:08h
0
scaled
Foto: Grad Ludbreg

Grad Ludbreg i ove će se godine uključiti u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj. Zelena čistka – jedan dan za okoliš provodi se u sklopu europske akcije World clean up day, čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode, kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

Iako se globalna akcija planira u rujnu, Grad Ludbreg će, potaknut iskustvima prijašnjih godina, istu održati u travnju kada vegetacija još nije nabujala. Ističu pritom kako je čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.

– Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, nećemo se kao obično okupiti na jednom mjestu već ćemo pojedinačno i u manjim skupinama otići počistiti eventualna divlja odlagališta, odnosno dijelove za koje znamo da su puni smeća – pojašnjavaju u Gradu Ludbregu.

Središnja akcija Zelene čistke provest će se 10. travnja, dakle u subotu, od 9 do 13 sati, kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada.

Akcija Zelena čistka 2021.