22.3 C
Koprivnica
Subota, 22. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Opasan željeznički dom

Željeznički dom na Šoderici zastrašujuće “visi”, Sabolić: Moraju ga rušiti ili će drugi na njihov račun, Sindikat: Čekali smo odštetu koju nećemo dobiti
Ž

Nadali smo se bar minimalnoj naknadi prema zakonu jer šteta je ogromna, a mi smo neprofitna organizacija koja se financira isključivo od članarina – kazao nam je Zoran Maršić i dodao kako im je cilj sigurnost svih izletnika i stanara Šoderice, stoga će naći način kako namaknuti potreban novac

Ne propustite

Točno deset mjeseci nakon katastrofalne poplave na Šoderici zgrada bivšeg željezničkog doma uz jezero izgleda zastrašujuće. Nahereni i srušeni zidovi, nagnuti krov, a namještaj iz prostorija s kata samo što ne padne na prolaznike.

Svi koji vole Šodericu nerado se sjećaju tih dana, kada je Drava probila u jezero i nosila sve pred sobom.

Željeznički dom, šoderica
Foto: Ivan Balija

A upravo taj objekt, željeznički dom, pravi je simbol tog strašnog vremena koje će zasigurno ući u povijesne knjige ovoga kraja. Osim samog uznemirujućeg izgleda, posjetitelji se, s pravom, boje i za svoju sigurnost. Najugroženija su djeca jer je blizu i dječje igralište. Rušenje, budući da ništa drugo ne bi pomoglo, najavljeno je dva mjeseca nakon poplave, kada je krenulo raščišćavanje, no do današnjeg dana ništa se nije dogodilo.

Željeznički dom, šoderica
Foto: Ivan Balija

Legradski načelnik Ivan Sabolić kazao nam je kako je vlasnicima, Sindikatu željezničara iz Zagreba, naloženo hitno rušenje.

– Prošli tjedan čuo sam se s vlasnicima objekta, Sindikatom željezničara, te se vlasnik žalio kako nema novca i kako čekaju odštetu. Objasnio sam mu kako moraju objekt srušiti ili će dobiti nalog za rušenje od komunalnog redara. Ako se u rušenje neće krenuti do kraja ovoga mjeseca, vlasniku objekta naložit će se uklanjanje objekta. Ako ne postupi po nalogu, izdat će se rješenje o izvršenju te će se ugovoriti treća osoba koja će o trošku vlasnika ukloniti objekt – objasnio nam je Ivan Sabolić.

Željeznički dom, šoderica
Foto: Ivan Balija

Od koga su to točno tražili odštetu te kada planiraju učiniti traženo, pitali smo i Sindikat željezničara, točnije njihova predsjednika Zorana Maršića.

– U skladu sa zakonom, tražili smo odštetu od Općine koju nismo dobili niti ćemo, izgleda, išta dobiti. Nadali smo se bar minimalnoj naknadi prema zakonu jer šteta je ogromna, a mi smo neprofitna organizacija koja se financira isključivo od članarina – kazao nam je Zoran Maršić i dodao kako im je cilj sigurnost svih izletnika i stanara Šoderice, stoga će naći način kako namaknuti potreban novac.

– Svjesni smo opasnosti, stoga smo zamolili kolege iz Koprivnice da postave table upozorenja, a do kraja lipnja objekt ćemo ukloniti – zaključio je Maršić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Neviđeno

Podravski prevarant morao u zatvor pa si izbio sedam zubi, dobio je odgodu na tri mjeseca!

Jedan je podravski prevarant sa šireg ludbreškog područja morao na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu dana. No,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×