4.9 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sporno korištenje sportske dvorane

Željko Lacković: Da župana podrže i HDZ i SDP neće ostati na vlasti jer ne razumije probleme mladih
Ž

Ne propustite

Koliko je na ime srednjoškolskog centra u Đurđevcu županija dobila decentraliziranih sredstava za redovno i izvanredno ulaganje u naš srednjoškolski centar i koliko od toga je i uloženo? Odgovorno tvrdim da nije uloženo ni deset posto, rekao je Željko Lacković.

Danas je na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu obilježen Europski dan kretanja prigodnim aktivnostima. Mladi članovi sportskih klubova i udruga prezentirali su svoje vještine, zabavljali se i poticali posjetitelje da se uključe i bave sportom. Tom je prigodom trg obišao i gradonačelnik Željko Lacković koji se osvrnuo na problematiku korištenja sportske dvorane u gradu.

Naime, sportska dvorana Strukovne škole iznajmljuje se za 300 kuna po školskom satu korištenja, a mnogim klubovima je to preskupo pa su prisiljeni tražiti alternativna rješenja za treninge. Odluku o takvoj cijeni donijela je Županijska skupština Koprivničko-križevačke županije i ravnatelj škole.

Jura Tomerlin, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, pojasnio nam je o čemu je riječ.

Sportski klubovi i udruge teško si mogu priušiti korištenje dvorane // Foto: Matija Gudlin
Sportski klubovi i udruge teško si mogu priušiti korištenje dvorane // Foto: Matija Gudlin

– Nezamislivo je da u ovo vrijeme kada imamo veliki broj sportskih organizacija s više od 1000 aktivnih sportaša ne možemo ući u dvoranu niti je koristiti. Naime, cijena je previsoka i prisiljeni smo trenirati vani. Onemogućava se djeci da se bave sportom u normalnim uvjetima, u Europskom tjednu mobilnosti nismo u mogućnosti pružiti djeci ono najosnovnije – izjavio je Tomerlin.

Smatra da je predložena cijena od 200 kuna mnogo bolje rješenje i u skladu s onim što je u ostatku Hrvatske. Trenutnih 300 kuna po njegovom je mišljenju preveliki izdatak za roditelje, za grad i za cijelu zajednicu.

Željko Lacković dijeli njegovo mišljenje te je istaknuo tko je odgovoran za tu situaciju.
– Dok je ovakav odnos snaga, ne vidimo rješenje situacije. Na čelu srednjoškolskog centra imamo osobu koja rješava stvari zaključavanjem dvorane i dok ne promijenimo takve osobe, ne možemo ništa očekivati. Pismeno smo tražili od županije da nam se zadrži ista cijena ili da se oslobodi plaćanja, no to nije urodilo plodom – rekao je Lacković.

Napomenuo je da traži jasne odgovore i najavio skorašnje smjene onih koji su, po njegovom mišljenju, odgovorni za ovu situaciju.

Jura Tomerlin i Željko Lacković na Europskom danu kretanja // Foto: Matija Gudlin
Jura Tomerlin i Željko Lacković na Europskom danu kretanja // Foto: Matija Gudlin

– Javno postavljam pitanje Županijskoj skupštini koja je izglasala takvu odluku i županu: koliko je na ime srednjoškolskog centra u Đurđevcu županija dobila decentraliziranih sredstava za redovno i izvanredno ulaganje u naš srednjoškolski centar i koliko od toga je i uloženo? Odgovorno tvrdim da nije uloženo ni deset posto. To nema smisla jer je odgovornost županije da brine o školstvu, škola nije tu da bi se zaključavala. Oni koji ne razumiju problem djece i mladih i ove situacije, morat će otići sa svojih položaja. Da župana podrže i HDZ i SDP zajedno, neće ostati na vlasti – istaknuo je Lacković.

Gradonačelnik Đurđevca također je nedavno tražio sazivanje izvanredne Županijske skupštine zbog odlagališta otpada na Piškornici. Iako ipak neće biti izvanredne sjednice, najavio je da će se na redovnoj sjednici 3. listopada postaviti to pitanje.

– Podnijeli smo zahtjev koji ima potpise dovoljnog broja članova Županijske skupštine. Sjednica će biti redovna i očekujemo da će članovi Skupštine i javnost dobiti sve potrebne podatke. Nitko se ne protivi građenju centra ili bilo kakvom rješenju, ali trenutno stanje nije rješenje. Važno je da se ne nastavi dovoz otpada bez kontrole i razloga, sve mora biti jasno i detaljno obrazloženo – zaključio je Željko Lacković.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pripazite

[FOTO] UPRAVO Sudar pred koprivničkom bolnicom, vozila blokirala cestu, promet je usporen

Prometna nesreća dogodila se maloprije pred koprivničkom bolnicom. Kako doznajemo, sudarili su se Opel i Peugeot, a čini se da...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×