23.5 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Politička režija

Željko Topolovec i Antun Bednaić neće dobiti javna priznanja Grada Križevaca
Ž

U konfuznoj situaciji, nitko nije želio dati obrazloženje, oporbeni vijećnici i dalje su iz svojih klupa tražili da se netko izjasni, a predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić je rekao kako je on samo jedan vijećnik te da je glasao po svojoj savjesti.

Ne propustite

Na jučerašnjoj sjednici križevačkog Gradskog vijeća dogodio se neobičan presedan prilikom 16. točke dnevnog reda kada je trebalo donijeti Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada.

Za počasnog građanina Križevaca bio je predložen Željko Topolovec ispred udruge 15. MPOAD (Mješoviti protuoklopni artiljerijski divizion), umirovljeni brigadir Hrvatske vojske koji je dao iznimni doprinos tijekom Domovinskog rata u borbi za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, a nakon završetka rata svoja znanja i iskustva prenosi polaznicima stožerne škole te se angažira u radu udruge koja promiče vrijednosti Domovinskog rata.

Gradsko vijeće nije izglasalo odluku o odabiru Željka Topolovca s obzirom da je zbroj vijećnićkih glasova bio sljedeći: 10 suzdržanih, 1 glas protiv te 9 glasova za. Sudržana je bila vladajuća većina koju čine vijećnici HDS-a, HDZ-a i Mreže, protiv je bio vijećnik Đuro Škvorc (HDS), a za su glasali oporbeni vijećnici iz SDP-a, HSS-a, HNS-a, Hrvatskih laburista i HSU-a.

Isti scenarij ponovio se i prilikom glasanja za nagradu za životno djelu za koju je bio predložen Antun Bednaić iz Križevaca za iznimni doprinos promicanju sporta posebno za nesebičan rad s mladima kao voditelj Križevačke škole nogometa. Naime, ponovo su vladajući vijećnici većinom bili sudržani, Renata Husinec (HDZ) bila je jedina protiv, a oporba je glasala za takav prijedlog.

Nakon odbijanja predloženih priznanja, vijećnik Željko Picig tražio je stanku od pet minuta, šokirani pogledi sijevali su vijećnicom tražeći odgovore, a nakon stanke, Picig je za govornicom tražio službeno objašnjenje za takvo izglasavanje.

– Smatramo da je Željko Topolovec zaslužio da postane počasni građanin Grada Križevaca, a Antun Bednaić je zaslužio nagradu za životno djelo. Kakva je poruka poslana braniteljima i sportskim djelatnicima, budući da je odluka ranije prošla na Odboru za dodjelu javnih priznanja? – zatražio je Picig obrazloženje od vladajućih.

U konfuznoj situaciji, nitko nije želio dati obrazloženje, oporbeni vijećnici i dalje su iz svojih klupa tražili da se netko izjasni, a predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić je rekao kako je on samo jedan vijećnik te da je glasao po svojoj savjesti.

– Ovo je sve po savjesti vijećnika. Vrlo je neobično preglasavanje na samom Odboru, to vam je dovoljna poruka. Kad nešto nije usvojeno jednoglasno, možete pretpostaviti da će rezultat biti ovakav. Dalje neću komentirati – izjavio je Guzalić.

Dodjele javnih priznanja bit će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada u Hrvatskom domu 24. travnja u Križevcima.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Praunuk dr. Tomislava Bardeka došao u Koprivnicu 100. puta dati krv: Sjećam se priča od mame i bake o pradjedu, ovo je za...

Tomislav Zjačić, praunuk dr. Tomislava Bardeka čije ime nosi koprivnička bolnica, danas, na Svjetski dan darivatelja krvi, dao je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×