Danas će i službeno početi Europsko prvenstvo za žene koje se održava u Danskoj. Prvotno se trebalo igrati i u Norveškoj, no Norveški rukometni savez koji je trebao biti suorganizator nekoliko dana prije samog početka objavio je kako ne može organizirati igranje utakmica zbog epidemiološke situacije. Danska je sama preuzela organizaciju Europskog prvenstva. Igrat će se u danskim gradovima Herning i Kolding od 3. do 20. prosinca, a i Rukometni klub Podravka Vegeta tamo će imati nekoliko igračica, pišu klupske stranice.

Dres hrvatske reprezentacije trebalo je nositi nekoliko igračica Podravka Vegete, no zbog epidemiološke situacije neće nastupiti u kockastom dresu pa će Hrvatska biti nešto slabija na Europskom prvenstvu.

Ipak, nema sumnje da će sve ostale članice reprezentacije dati sve od sebe za što bolji rezultat. U stručnom stožeru reprezentacije nalaze se i Ljerka Vresk u ulozi tehničke direktorice, te Snježana Petika u ulozi pomoćne trenerice.

Dijana Mugoša je u Danskoj i nastupa za Crnu Goru u grupi A gdje su još Francuska, Danska i Slovenija. Tamo je i Podravkina vratarka Yuliya Dumanska koja će braniti za svoju Rumunjsku u grupi D, a igrat će protiv Njemačke, Poljske i Norveške.

Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić // RK Podravka Vegeta

Na teren će prva Dumanska koja danas, 3. prosinca, igra protiv Njemačke. Sljedećeg dana igraju Mađarska i Hrvatska te Francuska i Crna Gora. Hrvatska reprezentacija sljedeći susret igra 6. prosinca u 18.45 protiv Nizozemske, a dva dana kasnije u isto vrijeme odmjerit će snage sa Srbijom.

Crna Gora igra 6. prosinca protiv Danske, te 8. prosinca protiv Slovenije. Rumunjska nakon današnjeg otvaranja idući susret igra 5. prosinca protiv Poljske, te 7. prosinca protiv Norveške.

Spomenimo kako su u Danskoj  pred sve reprezentacije stavljeni stroge epidemiološke upute, ekipe u dvorane dolaze u odjeći za utakmicu, ne koriste se svlačionice, te se tako vraćaju u hotel. Bilo kako bilo, reprezentaciji Hrvatske želimo puno sreće i što bolji rezultat na nadolazećem Europskom prvenstvu!