24.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 23. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
reagirao visoki sud

Zlostavljaču (21) iz Koprivnice koji je silovao i spolno iskorištavao dvije nemoćne djevojčice produljili zatvor, mogao bi dobiti i dodatnih 15 godina, jer će ponovo pred suca
Z

Navedene radnje događale su se na području Koprivnice od lipnja do rujna 2019. godine na štetu jedne maloljetne žrtve, a onda i u studenom i prosincu 2020. godine na štetu druge maloljetne žrtve

Ne propustite

Mladić (21) koji je pred četiri, odnosno tri godine na području Koprivnice spolno zlostavljao i iskorištavao dvije maloljetnice te za to kažnjen zatvorom na tri i pol godine, ponovo će odgovarati pred sucem. Naime, Visoki kazneni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva, koje se žalilo na preblagu kaznu, ali i činjenicu da ga je Županijski sud oslobodio optužbe za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Prema onom što piše DORH, optuženik je proglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela  silovanja, protupravnog oduzimanja slobode u dva slučaja, spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta. Navedene radnje događale su se na području Koprivnice od lipnja do rujna 2019. godine na štetu jedne maloljetne žrtve, a onda i u studenom i prosincu 2020. godine na štetu druge maloljetne žrtve. Okrivljeni mladić tada je imao 17 i 18 godina.

Prvostupanjskom presudom izrečena mu je kazna maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, no Visoki kazneni sud sada je prihvatio žalbene argumente tužitelja da je izrečena kazna preblaga s obzirom na težinu i okolnosti počinjenih kaznenih djela te je osudio optuženika na kaznu maloljetničkog zatvora u trajanju od četiri godine.

Također, Visoki kazneni sud ukinuo je dio presude kojom je 21-godišnjak oslobođen optužbe za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina, uz obrazloženje da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice i neosnovano oslobodio optuženika. Predmet je vraćen Županijskom sudu u Varaždinu radi ponovnog suđenja. Ako mu se ovaj put dokaže krivnja, mladom zlostavljaču prijeti dodatna kazna zatvora od tri pa sve do 15 godina.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

FOTO/VIDEO Fešta se nastavlja, Ivančane zabavljaju tamburaši do ranih jutarnjih sati, veselo je!

Koprivnički Ivanec danas blista od dobre atmosfere i raspoloženja, a kako i ne bi kada slavi svoj rođendan! Dani općine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×