Zlotvori ne miruju: 15 osoba prijavljeno zbog nasilništva u obitelji

10:20h
0
Ilustracija // Foto: Arhiva
Ilustracija // Foto: Arhiva

U proteklom tjednu na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je 13 prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je 15 osoba. Zlotvori očito ne miruju ni u vrijeme velikih vrućina.

Pozitivno je da policija nije zatekla maloljetnike mlađe od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

U proteklom tjednu zabilježeno je 16 kaznenih djela, od čega 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta, kazneno djelo maloljetničke delikvencije i kazneno djelo iz sigurnosti prometa.

Kazneno je prijavljeno devet fizičkih osoba.

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je devet prekršaja, od čega pet prekršaja svađe ili vike, dva prekršaja davanja pića pijanim osobama, prekršaj tučnjave i prekršaj neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja.

Prekršajno je prijavljeno 13 osoba.

Zabilježeno je 12 prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesno je ozlijeđeno osam osoba. Lakše su ozlijeđena tri vozača osobnih automobila, dva biciklista, dva putnika i pješakinja.

čitam...