2.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 22. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Znatno pogoršana sigurnost u prometu
Z

Ne propustite

Na redovitoj konferenciji za medije u prostorijama Policijske uprave Koprivničko-križevačke, zaposlenici PU KC-KŽ predstavili su stanje sigurnosti na području Policijske uprave te obavijestili o pripremama za zimu i pojačanim mjerama nadzora za vrijeme “Martinja”.

 Što se stanja kriminaliteta tiče, u listopadu je evidentirano 9% manje kaznenih djela nego u istom mjesecu prošle godine, a nije zabilježeno nijedno teže kazneno djelo.

 Stanje u prometu znatno se pogoršalo. Čak 40% više prometnih nesreća u odnosu na listopad 2010., 48% više ozlijeđenih, svemu tome sigurno je kumovao i podatak da je 16,8% svih sudionika prometnih nesreća bilo pod utjecajem alkohola, što je povećanje od 6,2% u odnosu na listopad 2010.

 Što se prekršaja protiv javnog reda i mira tiče, stanje je nešto bolje. Broj prekršaja smanjen je za 18% u odnosu na listopad 2010., a 45% njih izvršeno je pod utjecajem alkohola.

Ogromno povećanje broja požara od čak 417%, srećom, nije rezultiralo sa više ozlijeđenih osoba – u 31 požaru tijekom listopada nitko nije stradao.

 

 Od 15. studenog 2011. do ožujka 2012. o sigurnosti naših cesta brinut će Zimska služba. Vozače upozoravamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama (kada je kolnik prekriven snijegom ili je poledica) zabranjen promet motornim vozilima bez propisane zimske opreme, kao i teretnim automobilima sa priključnim vozilima. Ono što je novost u zakonu je da vozači mogu biti kažnjeni ukoliko ne očiste vjetrobranska stakla od leda i snijega i krovove svojih automobila od snijega.

 Također, podsjećamo bicikliste da su tijekom noći i smanjene vidljivosti obavezni koristiti reflektirajuće prsluke, a pješaci koji u istim uvjetima hodaju cestom moraju na sebi imati reflektirajući prsluk ili sa sobom neki izvor svjetlosti (npr. bateriju).

 Tijekom “Martinja”, kad je na cestama (pre)velik broj vozača pod utjecajem alkohola, policija će od 10. do 14. studenog provoditi pojačane mjere nadzora. Naime, podaci kažu da je svaki 5. vozač, koji sudjeluje u prometnoj nesreći, pod utjecajem alkohola.  Tijekom prošlogodišnjeg “Martinja” izgubljen je i jedan život.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Pet plus

Predivna dama haljinicom istaknula savršenu liniju i pozirala nam za čistu peticu!

Ne znamo što točno ova predivna dama fotografira, ali znamo da je za nas namjestila savršenu pozu za fotku! Potpuno...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×