19 C
Koprivnica
Srijeda, 22. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

ZOO bez granica zaživio u Križevcima
Z

Ne propustite

U nedjelju 8. rujna završio je prvi Festival granja poslije kojeg su Križevci ostali bogatiji za jednu monumentalnu skulpturu koja će ostati trajno postavljena u parku bivše vojarne.

Festival je idejno zamislio križevački kipar Igor Brkić koji je, uz pomoć kolega umjetnika Nikole Fallera iz Osijeka, Dejana Kljuna iz Rijeke i Dragutina Ciglara iz Koprivnice, od petka do nedjelje izradio skulpturu mamuta u realnoj veličini.

To je jedinstven način izrade skulptura u nas, tako da su Križevci prvi grad u Hrvatskoj koji ima postavljenu skulpturu ove vrste, a u godinama koje slijede u parku bi se postavljale skulpture i drugih životinja koje bi tvorile križevački ZOO bez granica što će uz kulturnu obogatiti i turističku ponudu grada Križevaca kao jedinog grada u Hrvatskoj sa zološkim vrtom od skulptura i koje će biti trajno izložene za posjetitelje grada.

Cijeli projekt je zaživio zahvaljujući u najvećoj mjeri gradonačelniku i njegovom timu koji su podržali ovu ideju i u startu imali sluha za njezin potencijal. Ostale ustanove koje su uz grad podržele projekt su Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica grada Križevaca, Turistička zajednica Županije Koprivničko-križevačke, Restoran Vojarna i Srednja škola „Ivan Seljanec”.

Izrada skulpture mamuta u prirodnoj veličini

Logistički i organizacijski dio posla su odradile Udruga KVARK, SKAVILLE i Turistička zajednica Križevaca.

Zoo bez granica je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović koji se zahvalio umjetnicima koji su pridonijeli da ova ideja Igora Brkića bude skulptorski realizirana te je okupljenom mnoštvu najavio da će grad i dalje podupirati sve projekte koji će svojim sadržajem obogatiti Križevce i učiniti ga još boljim i ugodnijim za život.

Nakon otvorenja posjetitelji su se družili uz koncert grupe Visoki tlak iz Križevaca, a Srednja škola „Ivan Seljanec” je okupljene goste počastila sa svojim koktelima veselih boja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dani općine

Općina Đelekovec slavi rođendan, bit će koncerata pod šatorom, fine besplatne hrane, a žene će se natjecati u sportu

Dani općine Đelekovec ove godine obilježit će se brojnim događanjima, a sve će trajati od 27. svibnja do 13....
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×