6.3 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze

Zoran Vakula Pitomačanima predstavio svoju prvu pjesničku zbirku o vremenskoj prognozi
Z

Osnovni cilj zbirke je dodatna promidžba i pristupačnost meteorologije, posebice vremenske prognoze, te njezino lakše pamćenje, kao i približavanje onima koji vole poeziju u rimi.

Ne propustite

Prva pjesnička zbirka Zorana Vakule Rimovane meteoprognoze u doba koronaviroze predstavljena je nedavno pitomačkoj publici.

Zbirka je ponajprije posvećena svakodnevnim sažetim vremenskim prognozama u rimi od proljeća 2020. godine do ljeta 2021. te klimatskim promjenama i biometeorologiji. Budući da je većina rima nastala u koronavirusnom razdoblju koje je u Hrvatskoj počelo u prvim mjesecima 2020. i nakon velikog “zagrebačkog potresa” u ožujku iste, dio stihova je i nekrološke naravi – oproštaj i spomen na neke od poznatih osoba koje su nas napustile prošlih mjeseci.

– Pisanjem se bavim još od osnovne škole i moja prva pjesma je bila napisana o Pitomači i izvedena je upravo u rodnoj kući Petra Preradovića. Čast i zadovoljstvo mi je što imam priliku prezentirati i promovirati svoju prvu zbirku pjesama ili tekstova u rimi upravo u Interpretacijskom centru Kuće Petra Preradovića – rekao je autor Zoran Vakula.

Osnovni cilj ove zbirke je dodatna promidžba i pristupačnost meteorologije, posebice vremenske prognoze, te njezino lakše pamćenje, kao i približavanje onima koji vole poeziju u rimi.

Posjetitelji su, također, imali prilike probati i prvu ediciju hrvatskog wiskyja “Vakula je rek’o” koju je proizvela prva hrvatska bačvarija i destilerija Pepel-Co njemu u čast.

Foto: Općina Pitomača
Foto: Općina Pitomača
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kulturno događanje

FOTO/VIDEO Brojni ljubitelji umjetnosti došli na otvorenje izložbe Stjepana Kečkeša u Virju, evo kako je bilo

Stjepan Kečkeš, slikar iz Virja, posebna je pojava naivnog slikarstva. To je i jedan od povoda zašto je u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×