18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

ŽUC // Novca za ceste je sve manje, stanje će biti sve lošije
Ž

Ne propustite

Kad bismo među građanima Koprivničko-križevačke županije proveli anketu o njihovom zadovoljstvu stanjem u kojem se nalaze županijske prometnice, vjerojatno ne bi bilo puno onih koji bi dali visoku ocjenu našim cestama. No, zabrinjavajuće je to što dolaze najave da će stanje županijskih cesta biti – još gore!

Glavni je razlog tome, naravno, nedostatak novca. Na to se na nedavnoj sjednici Županijske skupštine požalio Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste (ŽUC).

– Trenutno smo na proračunu od 33 milijuna kuna što za našu županiju jednostavno nije dovoljno. Da stvar bude još gora, dobili smo najavu daljnjeg smanjenja priljeva sredstava – rekao je Guzalić.

Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste // Foto: Koprivnica.netU posljednje dvije godine ŽUC je raspolagao s 11 milijuna kuna manje u odnosu na 2012. godinu jer je resorno ministarstvo smanjilo priliv sredstava namijenjenih za održavanje županijskih cesta. Istodobno su troškovi porasli, ukupno za 58 posto u posljednjih 12 godina, a naknada za ceste nije se mijenjala.

Po prihodima je Županijska uprava za ceste na začelju u odnosu na ostale hrvatske županije. Novac kojim raspolažu nije dovoljan ni za ono najosnovnije održavanje i košnju trave pokraj prometnica, a Guzalić tvrdi da o problemima ne može upoznati ministra Hajdaša Dončića ‘jer se do njega jednostavno ne može’.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U 105. godini

Preminuo je Josip Manolić

Josip Manolić, rođeni Kalinovčanin umro je u 105. godini danas ujutro u 7.30 sati, piše nacional.hr Tu vijest potvrdila...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×