13.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 25. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
EUHARISTIJSKO SLAVLJE

Župa svetih Kuzme i Damjana proslavila nebeske zaštitnike
Ž

Ne propustite

Na spomendan svetih Kuzme i Damjana, u ponedjeljak 26. rujna, održano je svečano euharistijsko slavlje u Župi svetih Kuzme i Damjana u Kuzmincu, koje predvodio riječki nadbiskup koadjutor msgr. Mate Uzinić u zajedništvu sa svećenicima Ludbreškog dekanata: dekanom preč. Ivanom Žmegačem župnikom u Sv. Đurđu, vlč. Josipom Vidovićem župnikom u Velikom Bukovcu, vlč. Kristijanom Stojkom župnikom u Ludbregu, vlč. Silvijom Košćakom župnikom u Legradu i Đelekovcu, fra Josipom Županom župnikom u Rasinji. Također su suslavili i duhovnici Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva: prof dr. sc. fra Draženko Tomić duhovnik HKLD-a iz Zagreba i vlč. Davor Šumandl, duhovnik Koprivničke podružnice HKLD. Slavlju su se pridružili i prezbiteri sa otoka Korčule: don Hrvoje Katušić župnik u župi Vela Luka – Korčula i don Mišo Pecotić župni vikar u župi Blato – Korčula, kao i svećenici iz drugih župa: vlč. Ivan Kljunić župnik iz Kotoribe, vlč. Dario Levanić župnik iz Reke, vlč. Mihael Čavlek župnik u Oštricama, vlč. Marko Rac župnik u Pribislavcu.

I ove su godine na blagdan svojih nebeskih zaštitnika u Kuzminec hodočastili mnogi liječnici, ljekarnici, stomatolozi, medicinske sestre, medicinski biokemičari; članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, ali i mnogi vjernici koji se zagovaraju u zaštitu svetih Kuzme i Damjana, čije su relikvije bile izložene na čašćenje.

Hodočasnike iz Zagreba predvodio je doc. dr.sc. Rok Čivljak predsjednik HKLD-a, a uz njega su bili i dr.sc. Petar Bilić podpredsjednik HKLD-a, dr. med. Marija Sačer predsjednica Koprivničke podružnice, izv. prof dr. sc. Marin Vodanović predsjednik Sekcije doktora dentalne medicine, mag. sc. dr. Zita Blažić Potočki podpredsjednica Sekcije doktora dentalne medicine, mag.pharm. Jasna Ćurić predsjednica Sekcije farmaceuta, mag. pharm. Andrea Koščec, tajnica Zagrebačke Podružnice „Branimir Richter“ koju je ujedno i predstavljala.

U prepunoj župnoj crkvi svoju homiliju predvodio je nadbiskup koadjutor msgr. Mate Uzini, a na kraju euharistijskog slavlja kuzminečki župnik vlč. Igor Radašić, zahvalio je nadbiskupu koadjutoru Mati Uziniću na predvođenju svečane euharistije, kao i svima koji su sudjelovali kako u pripremi tako i u samoj proslavi župnog blagdana, a posebno je zahvalio svim članovima HKLD-a koji se svake godine vjerno vraćaju, zajedno sa župljanima, proslaviti svoje zaštitnike u ovu malu podravsku župu.

Proslavi svetkovine nazočili su i predstavnici civilne vlasi: načelnik Općine Rasinja gdin. Danimir Kolman, predsjednik vijeća općine Rasinja gdin. Zvonimir Fajfarić.

župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
župa kuzminec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvojili 1200 dolara

FOTO/VIDEO Zoran i Valentino u jednom danu razvili aplikaciju za razdvajanje otpada: Spavali smo tri sata, a koristili smo i umjetnu inteligenciju

U siječnju je koprivnički Enter bio mjesto zanimljivog okupljanja za sve ljubitelje tehnologije, programiranja i kreativnih ideja. Tamo je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×