16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
IZBORNA SKUPŠTINA

Župan Koren izabran za potpredsjednika Hrvatske zajednice županija: Stvaranje društva po uzoru na europska, naš je cilj
Ž

Novoizabrani predsjednik, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske istaknuo je važnost međužupanijske suradnje, ali i suradnje s Vladom Republike Hrvatske.

Ne propustite

Danas je održana Izborna Skupština Hrvatske zajednice županija na kojoj je
izabrano novo vodstvo nacionalnog udruženja županija. Novi predsjednik je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske dok je Darko Koren, župan Koprivničko-križevački izabran za potpredsjednika HZŽ-a.

Novoizabrani predsjednik istaknuo je važnost međužupanijske suradnje, ali i suradnje s
Vladom Republike Hrvatske.

– Redovni sastanci s premijerom Plenkovićem prinijeli su pozornosti sve aktualne izazove s kojima se susrećemo, bilo da se radi operativnim programima unutar Višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije ili povjeravanju poslova ureda državne uprave. Intenzivno radimo na gorućem pitanju rješavanja javnog linijskog prijevoza, centrima za gospodarenje otpadom i rješavanju pitanja upravljanja nekretninama, rekao je Marušić.

Uzvanicima se obratio i potpredsjednik HZŽ-a župan Koren.

– Želja nam je da kroz fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju za koju se zalažemo od osnutka, vidimo promjene koje zagovaramo. Primjena načela supsidijarnosti i stvaranje društva po uzoru na mnoga europska, ostaju naš cilj kojemu težimo, istaknuo je Koren.

Važnost suradnje hrvatskih županija i Vlade RH naglasio je i ministar uprave i pravosuđa
Ivan Malenica, ističući da je decentralizacija u kontekstu povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama krenula upravo iz dijaloga župana i hrvatske Vlade. Podsjetio je da Nacionalni plan oporavka i otpornosti županijama nudi brojne prilike koje će potaknuti njihov daljnji razvoj.

U Izvršni odbor Hrvatske zajednice županija imenovani su svi župani i gradonačelnik Grada Zagreba, a Nadzorni odbor čine: zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement te Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije. Skupštini je prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak.

Uz aktivnosti na nacionalnom planu, Hrvatska zajednica županija aktivno djeluje i izvan okvira Hrvatske, kroz brojna europska udruženja i kao dio europskih institucija, a posebnu suradnju njeguje i sa Savezom vojvodstava Republike Poljske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×