23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Župan Koren najavio fond od 40 milijuna kuna za poduzetničke kredite
Ž

Ne propustite

Edukacije što su u petak održane u Koprivnici dobro će doći poduzetnicima ali i onima koji se namjeravaju otisnuti u poduzetničke avanture. Zaključio je to koprivničko-križevački župan Darko Koren istaknuvši značaj mjera i aktivnosti za poticanje poduzetništva. 

– Činjenica je da je gospodarstvo najzahtjevnija i najvažnija tema u hrvatskom društvu i svaki pokušaj pozitivnog utjecaja u bilo kojem smislu je hvalevrijedan i isto tako treba podržati i ovaj program poslovnog uzleta koji se održava ovdje u Koprivnici. Mi smo jedan od gradova, jedna od županija u Hrvatskoj koja je prihvatila taj program promocije malog i srednjeg gospodarstva. Ja se nadam da će poslužiti i pomoći u poslovanju.

Župan Koren je rekao i da su pri kraju pripreme kojima će podravsko-prigorskim poduzetnicima biti na raspolaganju fond od 40 milijuna kuna iz kreditne linije posebno kreirane za poduzetnike:

– Upravo ovih dana finiširamo sve potrebne radnje s Ministarstvom poduzetništva i obrta, potpisujemo s njima ugovor. Također potpisujemo ugovore s 9 banaka. Očekujem da će ta kreditna linija zaživjeti za dvadesetak dana i da će biti na raspolaganju našim poduzetnicima.

Sudionicima koprivničkih edukacija stručnjaci su održali predavanja na temu pokretanja posla i očuvanja likvidnosti; korištenja novca iz fondova Europske unije za razvoj poslovanja te za energetsku učinkovitost; potom o potencijalima suradnje poljoprivrednih gospodarstava i Podravke, o korištenju internetskog oglašavanja kao alata u osvajanju tržišta te o dilemi da li obiteljski biznis prodati ili ga prepustiti nasljednicima.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KUD Srce na Prkačijadi

Kolači s njihovog štanda razgrabili su se u manje od pola sata! Doznali smo tajnu najslasnijih prkača

Virovska prkačijada okupila je brojne ljubitelje slatkog, kolača, keksića i tradicionalnih poslastica. A tko ih može bolje raditi nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×