7.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
radni posjet rasinji

Župan Koren obišao radove na sportsko-školskoj dvorani u Rasinji, koji napreduju prema planu
Ž

Osim dvorane, župan je sa suradnicima obišao crkvu Našašća Sv. križa te dvorac Inkey, koji bi kroz nekoliko godina trebao postati prava turistička atrakcija. 

Ne propustite

Čelnici Koprivničko-križevačke županije, predvođeni županom Darkom Korenom, u utorak su bili u posjetu Općini Rasinja. Obišli su radove na tamošnjoj sportskoj dvorani, crkvu Našašća Sv. križa te dvorac Inkey, koji bi kroz nekoliko godina trebao postati prava turistička atrakcija.

Prva postaja bila im je sportsko-školska dvorana OŠ Andrije Palmotića, koju Općina i Županija grade u sklopu županijskog programa izgradnje pet školskih sportskih dvorana. Župan je izrazio zadovoljstvo radovima koji se odvijaju planiranom dinamikom te je dodao kako će dvorana omogućiti još kvalitetnije uvjete za učenike i nastavnike, kao i dati brojne mogućnosti za cijelu lokalnu zajednicu. Osim namjene za školske i sportske aktivnosti, bit će to moderan prostor koji će koristiti svi stanovnici Općine.

Župan posjetio rasinju
Foto: KCKZZ

Jasno, domaćin županu i njegovim suradnicima Ratimiru Ljubiću i pročelnici Ani Mušlek, domaćin je bio načelnik Danimir Kolman, koji je zahvalio je županu i Županiji na partnerstvu u svim projektima, a posebno u gradnji dvorane na koju je Općina dugo čekala.

Posjet Općini nastavljen je obilaskom župne crkve Našašća Sv. Križa, za čije je projekte zaštite i održavanja Županija u posljednje dvije godine izdvojila 40 tisuća kuna, kroz svoje programe brige o sakralnim objektima.

Župan posjetio rasinju
Foto: KCKZZ

Posjet je završio obilaskom dvorca Inkey, s obzirom na to da je projekt revitalizacije kulturno-povijesnog kompleksa Inkey uključen u Razvojni sporazum za područje sjeverne Hrvatske, ukupno vrijedan preko tri milijarde kuna. Podsjetimo, Županija je kupila dvorac kako bi spriječila daljnju devastaciju, revitalizirala ga i sačuvala za buduće naraštaje te ga planira povezati s okolnim turističkim sadržajima u konceptu razvoja kontinentalnog turizma.

Župan posjetio rasinju
Foto: KCKZZ
Župan posjetio rasinju
Foto: KCKZZ
Župan posjetio rasinju
Foto: KCKZZ
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Čestitamo!

Anđela Lenhard Antolin dobila Povelju Hrvatskog sabora kulture za izuzetna dostignuća

Novinarki Anđeli Lenhard Antolin Hrvatski sabor kulture dodijelio je Povelju za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×