14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Župan Koren protestira zbog najavljenog zatvaranja lokalnih ispostava agencije za plaćanje u poljoprivredi
Ž

Ne propustite

Ukidanje ispostava Agencije za plaćanje u poljoprivredi u Đurđevcu i Križevcima nanijelo bi velike štete  brojnim građanima  Podravine i Prigorja ali i cijelome kraju, stoji u pismu koje je župan Darko Koren uputio ravnatelju Agencije Anti Pezi i voditeljici ureda agencije za našu županiju Nevenki Sobota, a i na znanje ministru Tihomiru Jakovini.

Naime, iako službene obavijesti nema, postoje najave da će s prvim danom nove godine raditi samo jedna, središnja ispostava Agencije za plaćanja i to u županijskom središtu. To bi uvelike otežalo poslovanje za vlasnike 12.369 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva te za 2.599 korisnika dohodovne potpore.

U dopisu župan Koren napominje da bi preseljenje bilo i na štetu države, jer bi morala plaćati prijevoz zaposlenicima agencije, te ogorčeno dodaje da se ovako još jednom udara po našem selu, potiče se njegovo napuštanje i uništavanje, dok u isto vrijeme Europska unija u koju Hrvatska uskoro ulazi promovira i štiti ruralni prostor.

tekst: Radio Drava

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×