18.2 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SASTANAK S VLADAJUĆIMA

Župan Koren: Spremni smo za daljnje procjepljivanje, razmatraju se planovi za cijepljenje zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima i školama
Ž

U pripremi je šest novih punktova kojima će se u iduća tri tjedna obuhvatiti sva područja županije pri čemu dinamika cijepljenja ovisi o količinama i dostupnosti cjepiva, rekao je župan

Ne propustite

U utorak je održan online sastanak Vlade RH, Ministarstva zdravstva, župana i zavoda za javno zdravstvo na temu organizacije cijepljenja, kojem su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s predstavnicima županija, županijskih stožera civilne zaštite i ravnateljima županijskih zavoda za javno zdravstvo je razmijenio informacije o epidemiološkim mjerama i procesu cijepljenja protiv bolesti Covid-19 uz naglasak na pripremu prihvaćanja najavljenih većih količina cjepiva. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je za očekivati da će se do kraja lipnja postići procijepljenost stanovništva od 50 posto te kako će se broj doza cjepiva i dalje distribuirati prema broju stanovnika županija.

Župan Koren u raspravi je kazao kako je Koprivničko-križevačka županija do sada vrlo uspješno organizirala 12 punktova za cijepljenje na području županije te kako je sve proteklo bez ikakvih problema i u skladu s najvišim organizacijskim i zdravstvenim standardima, zahvalivši pri tome svima koji su uključeni u proces organizacije punktova.

Do sada je na području županije prvu dozu cjepiva primilo gotovo 10.000 osoba, a drugom dozom je cijepljeno gotovo 3.000 osoba, dodao je župan, napomenuvši kako je u pripremi i šest novih punktova kojima će se u iduća tri tjedna obuhvatiti sva područja županije pri čemu dinamika cijepljenja ovisi o količinama i dostupnosti cjepiva. Županija je spremna i za daljnje korake u procesu procjepljivanja opće populacije, rekao je župan na sastanku. U tom pogledu razgovara se sa Županijskom gospodarskom komorom, razmatraju se planovi za cijepljenje zaposlenika u velikim gospodarskim subjektima te se provode i ankete u školama među prosvjetnim djelatnicima kako bi se utvrdila zainteresiranost za cijepljenje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Tradicionalno

Četiri Novigrada susreću se u Podravini, Novigraci iz cijele Hrvatske uživat će u gostoprimstvu i ljepotama našeg kraja

Novigrad Podravski domaćin je ovogodišnjeg susreta četiri Novigrada - Novigrada Podravskog, Novigrada u Istri, Novigrada kod Zadra i Novigrada...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×