23 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Župan održao prijam za predstavnike vjerskih zajednica
Ž

Ne propustite

Župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ivanom Palom u utorak 20. siječnja održao je tradicionalni godišnji prijam za predstavnike svećenstva s područja Koprivničko-križevačke županije. Prijamu su prisustvovali predstavnici klera većine katoličkih župa (dekani, župnici, đakoni, kapelani. redovnici i predstavnice samostana časnih sestara), kao i predstavnici grkokatoličke i evangeličke konfesije.

Župan Koren se zahvalio svima okupljenima na suradnji u protekloj godini te se osvrnuo na složene društvene okolnosti u kojima trenutno živimo, vremenu stalnih iskušenja i izazova.

– Upravo u ovakvim okolnostima, ustrajno pastoralno djelovanje svećenika među narodom je izuzetno odgovorno i značajno – ocijenio je župan te zaželio još bolju suradnju u ovoj godini.

U ime biskupa Varaždinske biskupije monsinjora Josipa Mrzljaka, dekana varaždinske biskupije i svećenstva varaždinske biskupije obratio se dekan Koprivničkog dekanata Leonard Markač koji je istaknuo dugogodišnju tradiciju ovog okupljanja koja potvrđuje zajedništvo i dobru suradnju, ali i zahvalio dužnosnicima na razumijevanju i podršci.

Dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček nazočnima je prenio čestitke bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka u 2015. godini te pohvalio odaziv i podršku županijskih dužnosnika na većinu manifestaciju koje se organiziraju u župama.

O suradnji Županije sa ostalim vjerskim zajednicama govorio je svećenik Evangeličko-luteranske crkve Legrad Jakov Mrčela koji je ocijenio suradnju na zavidnoj razini.

Izvor: www.kckzz.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

STANJE U STOČARSTVU

FOTO Veljko i Danijela u svom selu jedini uzgajaju krave: Proizvodnja mlijeka postala je skup sport

Nedaleko Đurđevca smjestilo se poznato naselje Sveta Ana, čija Vodenica privlači brojne turiste i zaljubljenike u prirodu Veljko i Danijela...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×