Župani danas kod Radmana zbog najave ukidanja HRT-ovih dopisništava

07:07h
0
S jedne od ranijih sjednica hrvatskih župana

Nakon što su hrvatski župani, okupljeni u Hrvatskoj zajednici županija, reagirali na ukidanje 11 dopisništva HRT-a diljem Hrvatske, danas, 22. siječnja, će u Zagrebu prisustvovati sastanku s ravnateljem HRT-a Goranom Radmanom.

– Na sastanku će hrvatski župani, čije su županije pogođene odlukom Ravnateljstva HRT-a, inzistirati na zadržavanju dopisništava. Osim što smatraju kako će ukidanjem ovih predstavništava dio građana Hrvatske ostati uskraćen za relevantne vijesti iz svojih županija i gradova, po procjeni župana HRT godišnje na tim područjima ostvaruje i preko 200 milijuna kuna vrijednosti televizijske pretplate – stoji u priopćenju stiglom iz HZŽ.

Predsjednik te zajednice Tomislav Tolušić je pak istaknuo da, budući da svi građani RH plaćaju jednaku pristojbu, vijesti iz svih županija trebaju imati jednaku mogućnost pojaviti se u informativnim emisijama HRT-a.

– Cijenimo nastojanja za racionalizacijom, podupiremo rekonstruiranje HRT-a i smatramo da je potrebno, ali zasigurno postoje i drugačiji načini. Uvjeren sam kako ćemo u razgovoru s ravnateljstvom uspjeti pronaći optimalno rješenje koje će zadovoljiti potrebe svih građana – dodao je Tolušić.