16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
održan je sastanak

Županija bi uskoro mogla dobiti status Prijatelj djece, odluka stiže krajem travnja
Ž

Izradit će se i nova Strategija za razdoblje od 2023. do 2026. godine pri čemu će Županija i dalje podupirati i poticati jedinice lokalne samouprave da proaktivno rade na stjecanju statusa Grad, odnosno Općina prijatelj djece

Ne propustite

Koprivničko-križevačka županija dobila je otvoreni poziv Saveza Društva naša djeca Hrvatske za kandidaturu projekta Koprivničko-križevačka županija-prijatelj djece.

U prostorijama Županijske uprave održan je sastanak Koordinacijskog odbora projekta kojim je predsjedao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a prisustvovale su mu i županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek sa suradnicama.

Uvodno je zamjenik Ljubić, ujedno i predsjednik Koordinacijskog odbora, istaknuo da županija provodi brojne aktivnosti i projekte sukladno Strategiji projekta Koprivničko-križevačka županija – prijatelj djece. Županijska skupštine produžila je ovu strategiju do kraja ove godine.

Ljubić je podsjetio da na području županije ovaj status imaju Koprivnica, Križevci i Virje te je izrazio nadu da će Županija po kompletiranju dokumentacije i pozitivne evaluacije ocjenjivača do kraja travnja steći željeni status.

– Dokazali smo da ozbiljno radimo na stvaranju uvjeta za rast i razvoj djece koji omogućavaju jednak pristup obrazovanju i zdravstvenoj skrbi te da potičemo sportske i izvannastavne aktivnosti i kreativnog stvaralaštvo uz snažnu participaciju u lokalnoj zajednici. Ovaj poziv za kandidaturom je kruna naših nastojanja, ali i potvrda da radimo sjajne stvari koje su usmjerene na dobrobit djece. Vjerujem da ćemo ostvariti i zadnji preostali korak te da će Županija uskoro imati ovaj prestižni status – rekao je Ljubić.

Potom je pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić izrazila zadovoljstvo što su napori Odbora i Županije prepoznati na nacionalnoj razini te pojasnila daljnje korake u kompletiranju potrebne dokumentacije, između ostalog Završnog izvješća o provedbi trogodišnjeg strateškog plana i Godišnjeg izvedbenog plana za 2023. godinu.

Izradit će se i nova Strategija za razdoblje od 2023. do 2026. godine pri čemu će Županija i dalje podupirati i poticati jedinice lokalne samouprave da proaktivno rade na stjecanju statusa Grad, odnosno Općina prijatelj djece za koji je interes do sada već iskazalo šest jedinica lokalne samouprave.

Na kraju sastanka članovi odbora složili su se da će u što kraćem roku prikupiti nužne podatke koji su potrebni za kompletiranje kandidature kojim će se postići status koji jasno pokazuje da je Koprivničko-križevačka županija prostor koji promišlja i pomaže u razvoju djece koja su temelj i budućnost našeg društva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×