22.1 C
Koprivnica
Petak, 14. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
pomoć

Županija će sufinancirati prijevoz srednjoškolaca s osiguranih tri milijuna kuna
Ž

Direktor Pavlović je zahvalio županu i suradnicima na dugogodišnjoj suradnji i dodao kako je ovo velika pomoć roditeljima i njihovoj djeci da dođu lakše do škola jer da nema ovakvog modela prijevoza i sufinanciranja, pitanje je kakve bi druge oblike prijevoza koristili. 

Ne propustite

Jučer je u prostorijama Županijske uprave potpisan Ugovor o kriterijima i načinu sufinanciranja/financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. Ugovor su potpisali župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet d.o.o. Damir Pavlović.

U prijevodu, Županija će sufinancirati prijevoz srednjoškolcima. Osigurali su prijevoz za gotovo 1.450 učenika koji u školu putuju autobusima te za više od 300 srednjoškolaca koji putuju vlakom, a ove će godine iz izvornih proračunskih sredstava za tu namjenu izdvojiti tri milijuna kuna.

Župan Koren je prilikom potpisivanja ugovora zahvalio direktoru Pavloviću na dugogodišnjoj suradnji te istaknuo važnost prijevoza učenika kao jednog od najbitnijih funkcionalnih elemenata unutar sustava obrazovanja.

– Sve što radimo jest na dobrobit naših učenika i njihovih roditelja kako bi im osigurali adekvatne uvjete. Bez obzira na ovo vrijeme i okolnosti koje proživljavamo, a vi prijevoznici ih posebno osjećate, nastojali smo pronaći modele kako bi barem malo ublažili ekonomske posljedice. Vjerujem kako će i ugovor koji potpisujemo biti prekretnica u vašem poslovanju te u funkcioniranju sustava obrazovanja. Posljednjih dana smo jako angažirani u organizaciji školske godine pri čemu je prijevoz učenika izuzetno važan segment. Veseli nas nastavak suradnje uz želju da uspješno izvršimo sve zadaće koje su pred nama – kazao je župan.

Direktor Pavlović je zahvalio županu i suradnicima na dugogodišnjoj suradnji i dodao kako je ovo velika pomoć roditeljima i njihovoj djeci da dođu lakše do škola jer da nema ovakvog modela prijevoza i sufinanciranja, pitanje je kakve bi druge oblike prijevoza koristili.

Sufinanciranje troškova učeničkog prijevoza jedan je od najznačajnijih projekata kojima se osiguravaju jednaka prava svih učenika na srednjoškolsko obrazovanje i sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, čime se izjednačavaju uvjeti za pristup srednjoškolskom obrazovanju svih učenika Koprivničko-križevačke županije, bez obzira na udaljenost od srednjih škola i socijalni te ekonomski status domaćinstva.

U Koprivničko-križevačkoj županiji javni linijski prijevoz (autobusni i željeznički) obavljaju tri prijevoznika – Čazmatrans Promet d.o.o., Autoprijevoz Škriljak i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. U 2020./2021. školskoj godini, za učenike koji putuju autobusnim prijevozom, mjesečna karta će iznositi 50, 60 ili 75 kuna ovisno o udaljenosti: 50,00 kuna za relaciju manju ili jednaku od 10 kilometara, 60,00 kuna za relaciju veću od 10 kilometara, a manju ili jednaku od 20 kilometara i 75,00 kuna za relaciju veću od 20 kilometara, dok će učenici koji putuju vlakom mjesečnu kartu plaćati svega 30 kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečanost

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan općine Gola, načelnik Milinković: Nek nam živi ljubav, prijateljstvo i zajedništvo

Svečana sjednica kao dio obilježavanja Dana općine Gola danas je okupila brojne uzvanike. Ispred novouređenog vatrogasnog spremišta dočekao ih je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×